Αντιδράσεις Κονιδάρη στα δημοσιεύματα περί σκοταδισμού

  • Dogma
κονιδάρης

Την αντίδραση του εκπροσώπου τύπου της Αρχιεπισκοπής κ. Χάρη Κονιδάρη προκάλεσαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σκοταδισμό στην Εκκλησία.

«Η εκκλησία είναι μια και ενιαία και έχει συνέχεια. Η εκκλησία δεν είναι πολιτικό κόμμα ούτε σωματείο ούτε ομάδα επιδίωξης συμφερόντων είναι ο ίδιος ο λαός μας είναι η μάνα του λαού μας όλων των Ελλήνων ανεξαιρέτως» αναφέρει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας Αυγή που κάνουν συγκρίσεις με την εποχή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα της εφημερίδας των Συντακτών που κάνουν λόγο για σκοταδισμό ο κ. Κονιδάρης σχολίασε πως «δεν υπάρχει μεγαλύτερος σκοταδισμός από τον φονταμενταλισμό όσων νομίζουν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια. Ο φονταμενταλισμός των ελαχίστων αντικληρικαλιστών στην χώρα μας αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα».

Ωστόσο ο κ. Κονιδάρης διευκρίνισε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ότι ο Μακαριώτατος δεν συζητά με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα των Θρησκευτικών. Ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής έκανε επίσης λόγο για ορισμένους που «αγνοώντας δόλια την προσφορά της εκκλησίας στο έθνος και παρερμηνεύοντας τη σχέση εκκλησίας-πολιτείας κάνουν λόγο για τον περιβόητο χωρισμό Εκκλησίας-Πολιτείας».

TOP NEWS