Αντίγραφο της Παναγίας «Άξιον Εστί» για τους δημότες της Κομοτηνής

  • Dogma
παναγιάς

Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης εκ μέρους των δημοτών υποδέχθηκε στο κτίριο της Τσανακλείου την Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους που συνοδεύει την εικόνα Παναγίας «Άξιον Εστί» .

Η Ιερά Κοινότητα  έφτασε στην Τσανάκλειο μαζί με τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Αρχιμ. Χριστοφόρο Ιβηρίτη και τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα. Εκεί ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης έκανε μια μικρή ξενάγηση και στη συνέχεια όλοι μαζί πέρασαν στον δεύτερο όροφο όπου έγινε το καλωσόρισμα εκ μέρους του Δήμου και η ανταλλαγή δώρων.

Ο δήμαρχος καλωσόρισε την Ιερά Κοινότητα λέγοντας πως: «Θεωρώ ότι αυτή την εβδομάδα που θα μείνει η εικόνα στην πόλη μας θα ζήσουμε πάρα πολλά θαύματα. Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος. Νομίζω ότι δεν θα ζήσουμε άλλη φορά ένα τέτοιο μεγαλείο και ένα τέτοιο θαύμα που έχει γίνει στην περιοχή μας».

Στον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους δόθηκε από τον δήμαρχο Κομοτηνής ένας κάλυκας που έχει πάνω του φιλοτεχνηθεί ο Άγιος Γεώργιος. Επίσης δόθηκε και ο αφιερωματικός τόμος με τίτλο «Διαβάζοντας» την πόλη με αφορμή τα 100 χρόνια ελεύθερης Κομοτηνής. Από την πλευρά του ο Πρωτεπιστάτης δώρισε στον δήμαρχο ένα αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστί», το οποίο είναι πανομοιότυπο της εικόνας.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής δήλωσε ότι «η συνεργασία με τον δήμαρχο είναι άριστη και αγαστή. Μάλιστα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και τις συνεργάτες του γιατί την εικόνα την περιμένουμε χρόνια και συνεργαστήκαμε ώστε να δώσουμε τον καλύτερό εαυτό μας. Ως πνευματικός πατέρας αυτού του λαού πρέπει να πω ότι υπήρχε ένα εγερτήριο σάλπισμα μέσα στις ψυχές των ανθρώπων, που περίμεναν την Παναγία και όλους εσάς (σ.σ. την Ιερά Κοινότητα)».

O Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Αρχιμ. Χριστοφόρος Ιβηρίτης είπε πως αυτές τις λίγες ώρες που «βρισκόμαστε στην Κομοτηνή έχουμε πραγματικά συγκινηθεί, έχουμε νιώσει ότι έπρεπε να έρθει εδώ η Παναγία. Βέβαια η Παναγία υπάρχει συνέχεια στην Κομοτηνή και δεν έχει φύγει ποτέ». Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής επιτελεί ένα δύσκολο και ευαίσθητο έργο, το οποίο έχει ανάγκη αυτός ο τόπος. Πρέπει οπωσδήποτε να είμαστε ενωμένοι γιατί πρόκειται για μια ευαίσθητη και ακριτική περιοχή».

Πηγή: xronos.gr

TOP NEWS