Αντίγραφο της Παναγίας Τριχερούσας στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου

  • Dogma
παναγίας

Την Πέμπτη 3 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Ιεράς Μητροπόλεως, μετέβη στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, μεταφέροντας  εικόνα μεγάλων διαστάσεων, πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας, εφέστιας εικόνας της Ιεράς Μονής.

Τον Σεβασμιώτατο  και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν εγκάρδια ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Μεθόδιος και Πατέρες της Ιεράς Μονής, οι οποίοι τοποθέτησαν το αντίγραφο δίπλα στην πρωτότυπη εικόνα, που βρίσκεται εντός του Καθολικού.

Την επομένη, Παρασκευή 4 Αυγούστου, τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία πολλών προσκυνητών, κυρίως Σέρβων.

Την Κυριακή 13 Αυγούστου η εικόνα θα τοποθετηθεί μόνιμα στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας Κατερίνης όπου παραθερίζουν πολλοί Ορθόδοξοι τουρίστες από Βαλκανικές χώρες, ιδιαίτερα από τη Σερβία. Άλλωστε, καθ’ όλη τη θερινή περίοδο, στον παραπάνω Ιερό Ναό, οι καθημερινές ακολουθίες και η Θ. Λειτουργία τελούνται στη σλαβονική-σερβική γλώσσα, προς εξυπηρέτηση χιλιάδων παραθεριστών. Όλοι αυτοί θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσκυνούν ένα πιστό αντίγραφο της εφέστιας εικόνας του Σερβικού λαού, όπως θεωρείται η Παναγία Τριχερούσα.

Untitled11122 Untitled111 666

 

TOP NEWS