Αντίθετοι στο κλείσιμο των εκκλησιών δηλώνουν οι κληρικοί της Μητρόπολης Χαλκίδος

  • Dogma
ονομαστήρια

Μια από τις πρώτες αντιδράσεις στο νέο lockdown που ανακοινώσε προ λίγης ώρας ο Πρωθυπουργός Κυρικάκος Μητσοτάκης με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα έρχεται από τη Μητρόπολη Χαλίδος. Αντίθετοι στο κλείσιμο των εκκλησιών δηλώνουν με ψηφισμά τους οι κληρικοί, αγνοόντας μάλλον τα επιδημιολογικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν, σε μια προσπάθεια να προκαταβάλλουν τις επερχόμενες αποφάσεις.

Εν αναμονή της πλήρης εξειδίκευσης των μέτρων, φαίνεται ότι οι αντιδράσεις από την πλευρά της Εκκλησίας θα είναι ποικίλες.πρ

Οι Κληρικοί της Πόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, συμμετέχοντες κατ’ αυτάς σε προγραμματισμένες, κατά τόπους και Αρχιερατικές Περιφέρειες, Ιερατικές Συνάξεις και πληροφορηθέντες από τα Μ.Μ.Ε. τα νέα μέτρα, που, όπως είπαν πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα 5-11-2020 για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εκφράζοντες και τις θέσεις των ευσεβών Χριστιανών μας, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε τυχόν κλείσιμο των Εκκλησιών και στην τέλεση ιερών ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών.

Θλιβόμαστε δε βαθύτατα, διότι σε όσα προαναγγέλλονται, δεν φαίνεται να προβλέπεται, μεταξύ των επιτρεπομένων μετακινήσεων για τα αναγκαία προς τη ζωή, ούτε καν η μετάβαση στους Ιερούς Ναούς για προσκύνημα.

Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι η υγεία του ανθρώπου δεν αφορά μόνον την καλή λειτουργία και ευεξία του σώματος, αλλά και την ψυχική του κατάσταση. Και αυτή η δεύτερη πολύ έχει υποτιμηθεί και δοκιμασθεί τελευταία.

Για το Ιερατικό Συνέδριο

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† ο Χαλκίδος Χρυσόστομος

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ