Αντώνης Σαμαράς: Καταργούμε την πυρηνική οικογένεια – Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

  • Δόγμα

Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα το θεσμό και το ρόλο της πυρηνικής οικογένειας, η οποία, αιώνες τώρα, γαλουχεί γενιές και γενιές και συμβάλλει καθοριστικά στην ευρύτερη κοινωνική συνοχή.

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο στη Βουλή για το ομοφυλόφιλα ζευγάρια, εχΘές, Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024.

Το νομοσχέδιο  έγινε δεκτό, επί της αρχής, από την ολομέλεια με 176 «ναι»76 «όχι» και 2 «παρών», ενώ υπήρξαν 46 αποχές. Ψήφισαν συνολικά 254 βουλευτές.

Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας υπερψήφισαν, εν αντιθέσει με την Ελληνική Λύση, τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες.

Από τη ΝΔ «ψήφισαν «ναι» 107 βουλευτές, 20 «όχι» ενώ υπήρξαν και 31 αποχές.

Πολλές ήταν οι τοποθετήσεις και αγορεύσεις των βουλευτών που ξεχώρισαν, με αυτή του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να προκαλεί ουσιαστικές αναταράξεις στη βάση της ΝΔ, ομιλία η οποία, ταυτόχρονα, απέσπασε πολλά «μπράβο» από τον εκκλησιαστικό χώρο και αρχιερείς, μιας και αποτυπώνει την αλήθεια και την ορθόδοξη θέση επί καίριων ζητημάτων.

«Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός. Αν θέλει μία χώρα να το κάνει, αν θέλει όχι. Άρα ξεκινάει από ένα ψέμα» ανέφερε ο κ. Σαμαράς. Τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών κατοχυρώνονται πλήρως με το σύμφωνο συμβίωσης. Ο γάμος προσφέρει το δικαίωμα της τεκνοθεσίας. Δεν μιλάμε μόνο για το δικαίωμα δύο ενηλίκων, αλλά και το δικαίωμα των ανηλίκων και στους δύο γονείς»», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Μάλιστα, ο πρώην Πρωθυπουργός έστρεψε  τα βέλη του ενάντια στην ίδια την παράταξή του, σημειὠνοντας ότι «η παράταξή μας δεν θα έπρεπε να το φέρει προς ψήφιση», διότι οι ιδέες μας ως παράταξη είναι Φιλελεύθερες, είναι Πατριωτικές, είναι Ευρωπαϊκές, είναι Δυτικές, αλλά δεν μιμούνται κάθε ακρότητα που μας έρχεται απ’ έξω».

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τα ευτελίζουμε έτσι. Και κάθε καταχρηστική ερμηνεία τα ευτελίζει. Ανθρώπινο δικαίωμα ΔΕΝ είναι ό,τι σκαρφιστεί κανείς να το διεκδικήσει. Το δικαίωμα κάποιου τελειώνει εκεί που αρχίζει το δικαίωμα κάποιου άλλου και το παιδί έχει δικαίωμα σε μάνα και σε πατέρα, και η πολιτεία τους το αφαιρεί με αυτό το νομοσχέδιο.», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα το θεσμό και το ρόλο της πυρηνικής οικογένειας, η οποία, αιώνες τώρα, γαλουχεί γενιές και γενιές και συμβάλλει καθοριστικά στην ευρύτερη κοινωνική συνοχή.

«Καταργούμε την πυρηνική οικογένεια. Μάνα και πατέρας είναι δύο διακριτά συναισθηματικά πρότυπα. Κανείς δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει. Το λέει και το Σύνταγμα. Υπάρχουν περιπτώσεις που παιδιά δεν έχουν έναν από τους δύο γονείς. Αυτές τις περιπτώσεις τις στερεί η μοίρα, όχι η Πολιτεία. Όταν το κράτος δίνει παιδιά στην επίβλεψη δύο μανάδων ή πατεράδων, τους αφαιρεί οριστικά το δικαίωμα σε μάνα και πατέρα παραβιάζοντας το δικαίωμα των παιδιών».

Άλλωστε, ως τόνισε ο κ. Σαμαράς, για όσες περιπτώσεις ομόφυλων ζευγαριών υπάρχει ανάγκη να αποκατασταθούν, από κάθε πλευρά τα παιδιά αυτά, υπάρχει το «σύμφωνο συμβίωσης», το οποίο μπορεί με μια ανάλογη προσθήκη μπορεί να ρυθμίσει όσες δυσχέρειες παρουσιάζονται.

«Αυτό μπορεί να καλυφθεί με μία απλή συμβολαιογραφική πράξη, ή με μία προσθήκη στο σύμφωνο συμβίωσης δηλαδή στο υπάρχον νομικό πλαίσιο. Αντί όμως να ρυθμίσουν το σύμφωνο συμβίωσης, αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό της οικογένειας», τόνισε  ο κ. Σαμαράς.

Και συμπλήρωσε: .«Κάποιοι, σίγουρα θα καταφύγουν στα δικαστήρια. Και θα ζητήσουν να καταργηθεί από τα επίσημα έγγραφα ο τίτλος του “πατέρα” και της “μάνας”. Και να υποκατασταθεί με πιο “ουδέτερους” τίτλους, τύπου “Γονέας ένα” και “Γονέας δύο”. Και θα επικαλεστούν την έννοια της λεγόμενης “συμπεριληπτικότητας”, για να μην “ξεχωρίζουν και νοιώθουν άβολα” τα, έστω και ελάχιστα παιδιά των ομοφύλων ζευγαριών. Πώς το ξέρουμε αυτό; Μα το ζητάει ήδη η εδώ ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

TOP NEWS