Η απάντηση του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου στον ιερέα που σταμάτησε να τον μνημονεύει

  • Dogma
Σιδηροκάστρου

Με μία σκληρή επιστολή απαντά στον π. Φώτιο Τζούρα ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, στην οποία, ενώ αναφέρει τις θέσεις και τη γνώμη του για την κατάσταση που επικρατεί, τον καλεί για ακόμη μία φορά να μετανοήσει και να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Μία ακόμη προσπάθεια φαίνεται να κάνει ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος να επιστρέψει ο π. Φώτιος στην κανονικότητα. Να θυμίσουμε ότι ο π. Φώτιος Τζούρας είχε δηλώσει πως θα σταματήσει να μνημονεύει τον οικείο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου. Είχε ενημερώσει, μάλιστα, το εκκλησίασμα, ότι ενώ εκτιμά τον Μητροπολίτη Μακάριο, αναγκάζεται να σταματήσει να τον μνημονεύει καθώς δεν παίρνει θέση στα πραχθέντα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, την αιρετική του στάση και την στενή συνεργασία με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η ενορία συνεχίζει να λειτουργεί με ιερείς που αποστέλλει η Μητρόπολη. Η ενορία, μάλιστα, τιμάται των αγίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Τόσο εχθές, όσο και σήμερα στην πανήγυρη του ναού όλα κίνησαν ομαλά. Οι πιστοί της ενορίας, αλλά και από τις γύρω περιοχές πήγαν να προσκυνήσουν στον ναό. Οι ίδιες πηγές μας ενημερώνουν πως ο Μητροπολίτης είπε μεταξύ άλλων ότι θα περιμένει την μετάνοια του π. Φωτίου γιατί θεωρεί πως παρασύρθηκε από διάφορους κύκλους, αλλά αν δεν επιστρέψει θα τοποθετήσει νέο εφημέριο στην ενορία.

 

1-a955566cb6 copy 2-292017ab3d copy 3-ab8a845794 copy

φωτογραφία αρχείου: Απόστολος Ραφαήλ Γεωργιάδης

TOP NEWS