Αποχαιρέτισαν τον αγαπημένο Μητροπολίτη στην Ιεράπετρα

  • Dogma
μητροπολίτη

Ύστατο χαίρε στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιο απηύθυνε σήμερα το Ορθόδοξο ποίμνιο στην Ιεράπετρα.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, τελούνται από το Σάββατο το πρωί αρχιερατικά συλλείτουργα, ενώ στη 1 το μεσημέρι τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του αγαπημένου Μητροπολίτη, ο οποίος εκοιμήθη την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

μητροπολίτη

Στο τελευταίο «αντίο» βρέθηκαν οι ιεράρχες της Κρητικής Εκκλησίας, ενώ ο κόσμος της Ιεράπετρας συμμετέχει στο πένθος.

Η μοιραία πτήση στην Αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός της επίσκεψης του Μητροπολίτη Ευγένιου στην πρωτεύουσα ήταν προγραμματισμένες εξετάσεις στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, έπειτα από ενοχλήσεις που ένιωθε τις τελευταίες ημέρες, συνδυάζοντας την επίσκεψη με την εκδίκαση την Παρασκευή  στο ΣτΕ της προσφυγής κατά της επένδυσης στο Τοπλού. Κατά τη διάρκεια της πτήσης ωστόσο λιποθύμησε.

μητροπολίτη μητροπολίτη

Έγιναν αμέσως προσπάθειες για να τον βοηθήσουν ενώ με την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τον παρέλαβε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο. Οι πληροφορίες θέλουν τον μακαριστό μητροπολίτη να αφήνει την τελευταία του πνοή καθοδόν για το νοσοκομείο, όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατο του.

μητροπολίτη

Άνθρωποι του περιβάλλοντός του, αναφέρουν πως η υγεία του φαίνεται να επιδεινώθηκε μετά τον χαμό της μητέρας του, που έφυγε από τη ζωή στις 8 του μήνα. Ο ίδιος φέρεται να είχε πέσει ψυχολογικά, ενώ οι πόνοι που ένιωθε είχαν γίνει εντονότεροι. Κάτι που τελικά κόστισε τη ζωή του, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στην πρωτεύουσα.

Πηγή: neakriti

TOP NEWS