Αποχαιρετισμός μετά από 30 χρόνια…

  • Dogma

Στην ενορία του Αγίου Χρυσοστόμου Θεσσαλονίκης που ήταν προϊστάμενος για 30 περίπου χρόνια βρέθηκε σήμερα ο νέος μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Γιώργος Φερδής

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Στην ενορία του Αγίου Χρυσοστόμου Θεσσαλονίκης που ήταν προϊστάμενος για 30 περίπου χρόνια βρέθηκε σήμερα ο νέος μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Με τον νέο μητροπολίτη, συλλειτούργησαν οι μέχρι πρόσφατα συνεφημέροιοι του αλλά και άλλοι κληρικοί της Θεσσαλονίκης.

Ο ναός ασφυκτικά γεμάτος από κόσμο που έζησε και αγάπησε τον παπά Δαβίδ όπως ακόμα τον φωνάζουν.

«Θα είναι μέσα στις καρδιές μας για πάντα, είναι ο παπάς μας» είπε μια ενορίτισσα με δάκρυα στα μάτια έξω από τον ναό.

«Είναι ένα διαμάντι που όπου πάει φυτρώνει λουλούδι» είπε ένας ενορίτης στην ερώτηση : Πώς θα τα πάει στην νέα Μητρόπολη;

Σε συγκινητικό κλίμα έγιναν οι ομιλίες των ιερέων του ναού που με δάκρυα αποχαιρέτησαν τον για 30 περίπου χρόνια προϊστάμενο τους και προσέφεραν ένα δεσποτικό μπαστούνι τιμώντας την νέα θέση του.

«Φεύγω από την ενορία αλλά θα παραμείνω ο δικός σας άνθρωπος» είπε με συγκίνηση ο κ. Δαβίδ και συνέχισε λέγοντας «30 χρόνια της ζωής μου τα έζησα κοντά σας δεν ξεχνιούνται».

Λίγο μετά παρουσίασε τον νέο προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Δημήτριο Χάνδακα και προέτρεψε τους ενορίτες να του δείχνουν αγάπη και να τον στηρίξουν στην αρχή της προϊσταμενίας του.

Ο μητροπολίτης Γρεβενών μοίρασε το αντίδωρο και μια εικόνα ενθύμιο σε όλο το εκκλησίασμα και χαιρέτησε έναν προς έναν τους ενορίτες του.

TOP NEWS