Απόδοση εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μύκονο

  • Dogma
σύρου

Ο Μητροπολίτης Σύρου ευχήθηκε η Παναγία, «η περιστερά του Νώε η μαντατοφόρα», να φέρνει στη ζωή όλων καλά μαντάτα, καλές ειδήσεις για την υγεία τους, την οικογενειακή τους ευημερία και την πρόοδο των παιδιών τους.

Στο Καστρομονάστηρο της Ιεράς Μονής της Παναγίας Τουρλιανής πληθύς Μυκονίων πιστών και ευσεβών παραθεριστών συνέρρευσε και παρέστη στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , με τη συλλειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, των Εφημερίων της Μυκόνου, από άλλα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως και άλλες Μητροπόλεις, συνεκκλησιασθέντων του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού κ. Ιω. Βρούτση, των Βουλευτών κας Αικ. Μονογυιού και κ. Μάρκου Καφούρου, του Επάρχου Μυκόνου κ. Στέλιου Μπρίγγου, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, της Προέδρου της Κοινότητας Άνω Μεράς, Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Αεροπορίας, του Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ, υποψηφίων των προσεχών Αυτοδιοικητικών εκλογών, της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου και του Ανδρίου Πλοιοκτήτου κ. Στεφάνου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προέβη, εν μέσω ενθουσιωδών επευφημιών και αναφωνήσεων «ΑΞΙΟΣ», στην σε Διάκονο Χειροτονία του Αδελφού της Μονής Φιλαρέτου Αδαμίδου.

Προσφωνώντας τον νεόφυτο Διάκονο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, τον προέτρεψε να έχει την πίστη και τη δύναμη του Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ιδιότητες και χαρίσματα που τον βοήθησαν να δει τους «ουρανούς ανεωγμένους», αλλά και να αντιμετωπίσει τους διώκτες του, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί σήμερα να μην υπάρχουν πλέον απροσχημάτιστοι διώκτες, αλλά τη θέση τους έχουν πάρει οι κάθε μορφής ιεροκατήγοροι, και τον συμβούλευσε να αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα και δυσκολία, με υπομονή, χαμόγελο, γλυκύτητα λόγου και παραμυθία, κάτι που έχει ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος.

Συνεχάρη τους κατά σάρκα γονείς του Ιωάννη και Χρυσή, οι οποίοι προσέφεραν με χαρά το παιδί τους στο Θεό, όπως ο Αβραάμ τον Ισαάκ, και το εναπόθεσαν στην αγκαλιά της Παναγίας.

Συνεχάρη και τον πνευματικό του Πατέρα, Ηγούμενο Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο και του ευχήθηκε η πνευματική του σαγήνη να φέρει και άλλους Μοναχούς, συνεχιστές της μεγάλης παραδόσεως της Ιεράς Μονής.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους η Παναγία, «η περιστερά του Νώε η μαντατοφόρα», κατά τον ποιητή, που έφερε στον κόσμο το μαντάτο της λήξης του κατακλυσμού της αμαρτίας, να φέρνει στη ζωή τους καλά μαντάτα, καλές ειδήσεις για την υγεία τους, την οικογενειακή τους ευημερία και την πρόοδο των παιδιών τους.

TOP NEWS