Απόδοση εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Θήβα

  • Δόγμα

Πολυάριθμοι πιστοί από όλη την παραπαρνάσσια περιοχή, από όλη τη Βοιωτία αλλά κι από άλλες περιοχές συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, στον Εσπερινό και στην Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Δαυλείας.

Με το βλέμμα στραμμένο προς τη μεσίτρια του κόσμου, Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας, οι πιστοί προσέτρεξαν στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπολιτικής μας επαρχίας, που πανηγυρίζουν την 23η Αυγούστου, για να τιμήσουν την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και να Την παρακαλέσουν για την σωτηρία της περιοχής μας και όλης της επικράτειας από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην πατρίδα μας.

Πολυάριθμοι πιστοί από όλη την παραπαρνάσσια περιοχή, από όλη τη Βοιωτία αλλά κι από άλλες περιοχές συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, στον Εσπερινό και στην Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Δαυλείας.

Το πρωί της Τετάρτης 23 Αυγούστου 2023 τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος. Ενώ, το εσπέρας της εορτής, Τρίτη 22 Αυγούστου, στην Ιερά Μονή τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καμπιών πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Μήτσου. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας γύρω από το Μοναστήρι, ενώ στη συνέχεια τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία.

Η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τιμήθηκε και στην Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης. Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε την παραμονή της εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος πλαισιούμενος από τη Μοναστική αδελφότητα, ιερείς και πλήθος πιστών.

Και στην Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης και στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ ο Σεβασμιώτατος μιλώντας προς τους πιστούς αναφέρθηκε στην Παναγία και στην προσφορά Της στην ανθρωπότητα, προτρέποντας όλους να εντείνουν τις προσευχές τους στη Μητέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ίνα μεσιτεύσει στον Υιό και Θεό της για την κατάπαυση της πύρινης λαίλαπας που καταστρέφει την πατρίδα μας, και να σταθούμε δίπλα στους πληγέντες από τις πυρκαγιές συνανθρώπους μας. Και ευχήθηκε η Παναγία να είναι κοντά μας, να μας σκέπει και να μας στηρίζει με τις μεσιτείες της στον Υιό Της και Θεό μας. Τέλος, ευχήθηκε στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μακαριωτίσσης πανοσ. αρχιμ. π. Θεοδόσιο Δαμόπουλο, στην Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ οσιωτάτη Γερόντισσα Ξένη και σε όλους τους προσκυνητές των δυο Ιερών Μονών χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος πριν τον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης μετέβη στο χωριό Πρόδρομος και επισκέφθηκε τις περιοχές που πλήττονται από την πυρκαγιά και συνομίλησε με τους κατοίκους στηρίζοντάς τους ηθικά.

TOP NEWS