Αποκλειστικό: Στην Ελλάδα ο Πάπας Φραγκίσκος

  • Dogma
πάπας

Στην Ελλάδα θα έρθει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dogma.gr ο Πάπας Φραγκίσκος της Ρώμης για να επισκεθεί το hotspot προσφύγων της Λέσβου.

Την επόμενη Παρασκευή αναμένεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροιφορίες του dogma.gr να φτάσει στην Ελλάδα ο Πάπας Φραγκίσκος της Ρώμης, όπου θα επισκεφθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπιίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τους πρόσφυγες στο hotspot της Λέσβου.

Ύστερα από δεκαέξι χρόνια έρχεται πάλι στην Ελλάδα ο Πάπας της Ρώμης. Ο Πάπας, εκτός από τον τίτλο του Επισκόπου Ρώμης, κατέχει και άλλα αξιώματα, καθώς επίσης την ανώτατη και καθολική ιερατική εξουσία: είναι Αρχιεπίσκοπος της Ρωμαϊκής Επαρχίας, Αρχιεπίσκοπος Ιταλίας και των παρακείμενων νήσων και μόνος Πατριάρχης της Δυτικής Εκκλησίας. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνάντηση των τριών ανδρών. Αναμένουμε με αγωνία να μάθουμε αν θα τους απασχολήσει και τίποτε διαφορετικό πέρα από την κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες στο νησί.

Αξίζει, βέβαια, να δούμε και αν θα υπάρχουν αντιδράσεις από συγκεκριμένες μερίδες ανθρώπων που κατηγορούν τέτοιου είδους συναντήσεις λόγω των θεολογικών τους τοποθετήσεων.

TOP NEWS