Αποκρεάτικη εορτή των Φοιτητικών Συνάξεων Μητρόπολης Κίτρους

  • Dogma
κίτρους

Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργάνωσε εορταστική εκδήλωση για τα στελέχη των Φοιτητικών Συνάξεων της τοπικής Εκκλησίας,  με αφορμή την Κυριακή των Απόκρεω.

Η επίκαιρη εόρτια αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου. Περιελάμβανε δεξίωση και μουσικό πρόγραμμα με οδηγό την ελληνική δημοτική παράδοση.

Οι νέοι γέμισαν τον χώρο με τις φωνές, τα φωτεινά τους πρόσωπα, τα γέλια και τα τραγούδια τους, παρουσιάζοντας μια ξεχωριστή γιορτή. Ενθουσιασμός, χαρά, κέφι και ζωντάνια  ήταν μερικά από τα συστατικά της.

Συμμετείχαν 120 φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη των φοιτητικών συνάξεων κατήχησης που λειτουργούν στην Κατερίνη και στις κωμοπόλεις της Πιερίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης πλαισιώθηκε πνευματικά από τους πατρικούς λόγους του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου κ. Γεωργίου, ο οποίος επικοινώνησε με τους νέους, ενώ τους δώρισε το πολύ ωραίο βιβλίο «Όρεξη νά ‘χεις για Θεό» της Κυριακής Φράγκου.

Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν μικρά μουσικά και χορευτικά σχήματα που συγκρότησαν μεταξύ τους οι ίδιοι οι νέοι, παρουσιάζοντας παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια.Μια πραγματική πανδαισία ηχοχρωμάτων, οργάνων και ερμηνειών.

Μέσω των φοιτητικών συνάξεων,οι νέοι και οι νέες της Πιερίας έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσουν, σε εβδομαδιαία βάση, γνώμες και να προβληματίζονται πάνω σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα έχοντας ως οδηγό τα Θεόπνευστα κείμενα της Αγίας Γραφής  και των Αγίων Πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Παράλληλα συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται μέσα στο χρόνο όπως ομιλίες, προβολές, εκδρομές και δράσεις κοινωνικής προσφοράς,αποτελώντας ουσιαστικά τα εκκλησιαστικά στελέχη του μέλλοντος.

TOP NEWS