Απονομή Βραβείου Προσφοράς Δήμου Λεμεσού προς τον μητροπολίτη Αθανάσιο

  • Δόγμα

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ύμνους από την βυζαντινή Χορωδία «Ρωμανός ο Μελωδός». Ακολούθως ο Δρ Κύπρος Νικολαϊδης έκανε αναφορά στη ζωή και στο έργο του Μητροπολίτη μας.

Στο κατάμεστο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, ο Δήμος Λεμεσού απένειμε, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, εκ μέρους ολόκληρης της πόλης, το Βραβείο Προσφοράς «Χριστόδουλος Σώζος» 2023, στον Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο, για το τεράστιο έργο και την πολυεπίπεδη προσφορά του προς την πόλη, η οποία τον καθιστά ως μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης Λεμεσού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ύμνους από την βυζαντινή Χορωδία «Ρωμανός ο Μελωδός». Ακολούθως ο Δρ Κύπρος Νικολαϊδης έκανε αναφορά στη ζωή και στο έργο του Μητροπολίτη μας.

Ο δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης ανέγνωσε το σκεπτικό της απονομής, αναφέροντας «Η ειδική Επιτροπή κατά την συνεδρία της 6 Οκτωβρίου 2023 αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει προς το δημοτικό συμβούλιο όπως το βραβείο προσφοράς Χριστόδουλος Σώζος για το 2023, το πρώτο βραβείο προσφοράς, απονεμηθεί στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. κ. Αθανάσιο, για το τεράστιο έργο και την πολυεπίπεδη προσφορά του προς την πόλη η οποία τον καθιστά ως μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης Λεμεσού. Το βραβείο προσφοράς Χριστόδουλος Σώζος απονέμεται στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο από τον λαό της Λεμεσού του οποίου ο γέροντας είναι ένας άξιος ποιμενάρχης, ένας πνευματικός Πατέρας για όλους, ένας Καλός Σαμαρείτης για τους πάσχοντες. Η όλη πορεία και δράση του τον έχει καταστήσει ως κορυφαίο ιεράρχη του τόπου μας και ως τον φύλακα άγγελο και φάρο καθοδήγησης για την πόλη μας. Πανιερώτατε, η πόλη σας, σας ευχαριστεί, και σας ευγνωμονεί»!

Ο  Πανιερώτατος ευχαρίστησε για την τιμή λέγοντας μεταξύ άλλων:»Η εκκλησία τιμάται σήμερα και η εκκλησία είναι αυτή η οποία στηρίζει όλους μας και είναι μητέρα μας και είναι η τροφός και κηδεμόνας της κάθε πολιτείας και κάθε πατρίδας, αυτό είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα στις μέρες μας. Τα έργα τα οποία είδατε, τα οποία έγιναν πράγματι, όλα αυτά είναι έργα του Θεού, δεν είναι έργα δικά μου, είναι έργα του Θεού. Ευχαριστούμε τον Θεό τον Πανάγαθο ο οποίος έκανε αυτά τα έργα όλα εις δόξα δική Του. Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους συνεργάτες μου που διακονούν το έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.»

Στο τέλος ο Πανιερώτατος παρέδωσε στον Δήμαρχο Λεμεσού ένα πίνακα του Χριστόδουλου Σώζου, που είχε ζωγραφιστεί από την αδελφή του Σώζου.

TOP NEWS