Αποτομή Τιμίας Κεφαλής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στη Ν. Φιλαδέλφεια

  • Dogma
προδρόμου

Με τη δέουσα ιεροπρέπεια τιμήθηκε η ιερά μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Μαδύτου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 29 Αυγούστου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιος Αυγερινός, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον ασκητικό βίο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, του τελευταίου και μεγαλυτέρου Προφήτου της Παλαιάς Διαθήκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: « Η φωνή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου λειτουργεί προς όλους μας αφυπνιστικά έναντι στις αστοχίες και στις αμαρτωλές μας επιλογές, που μας εγκλωβίζουν, βάζοντας εμπόδια στην κοινωνία μας με τον Θεό».

Ο Σεβασμιώτατος εγκωμίασε επίσης το έργο των εθελοντών και του προσωπικού του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τα αστείρευτα ψυχικά αποθέματα, το μεγαλείο ψυχής και την πολύτιμη βοήθεια, που προσέφεραν και προσφέρουν στις δυνάμεις πυρόσβεσης, τόσο στα πύρινα μέτωπα του Έβρου, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας μας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

TOP NEWS