Αρχή του νέου έτους στην Μητρόπολη Καστοριάς

  • Dogma
καστοριάς

Το χαρμόσυνο κλίμα των εορτών αυτών των ημερών συμπληρώθηκε την 1η του μηνός Ιανουαρίου, την πρώτη ημέρα του έτους 2019, με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς. Η Περιτομή του Κυρίου και η μνήμη του Ουρανοφάντορος Μεγάλου Βασιλείου του Καισαρέως εορτάστηκαν με τρόπο λαμπρό, όπως αρμόζει σε κάθε Θεία Λειτουργία που τελείται, προκειμένου να δοξάζεται το όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού.

Των Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου π. Αθανασίου Γιαννουσά, των Ιερέων του Μητροπολιτικού Ναού και των Διακόνων.

Ο Ναός γέμισε από νωρίς από τους ευλαβείς προσκυνητές και η μυσταγωγία της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου κατέστησε όλους κοινωνούς του μεγαλείου και της πνευματικής κατάστασης του Μεγάλου αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας.

Αντί κηρύγματος, αναγνώστηκε η επί τη ενάρξει του νέου ενιαυτού εγκύκλιος του Ποιμενάρχη μας με θέμα «Εν πάση αγαθωσύνη – Τρόπος κατάκτησης της αιωνιότητος».

Ακολούθως τελέστηκε Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους καθώς η ευλόγηση της Βασιλόπιτας. Στο τέλος, μαζί με το αντίδωρο μοιράστηκαν και «βασιλοπιτάκια» σε όλους προς ευλογία και αγιασμό.

Καλή Χρονιά!

καστοριάς

TOP NEWS