Αρχιεπισκοπή, Δήμος Αθηναίων και «Αποστολή» ενώνουν δυνάμεις

  • Dogma
αρχιεπισκοπή

Σε μια περίοδο που η Ελλάδα δοκιμάζεται από μία κρίση πρωτόγνωρη με δραματικές συνέπειες στην καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων, η Aρχιεπισκοπή Αθηνών και ο Δήμος Αθηναίων προχωρούν μαζί στην προσπάθεια να στηρίξουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε σήμερα δεκτό τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη και συζήτησαν, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα τους τρόπους με τους οποίους η Εκκλησία η οποία είναι πάντοτε παρούσα στις δύσκολες στιγμές της πατρίδας, θα συμμετάσχει με όλες τις δυνάμεις της και θα έχει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια να στηριχθούν οι συνάνθρωποι μας που έχουν ανάγκη.

Στην διάρκεια της συζήτησης , ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Δήμαρχος Αθηναίων συμφώνησαν ότι θα συνεργαστούν ακόμα πιο συστηματικά σε ένα ευρύ φάσμα συγκεκριμένων δράσεων και παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού όπως οι άποροι, οι άστεγοι, οι τοξικοεξαρτημένοι αλλά και γενικότερα όσοι πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και χρειάζονται υλική και ηθική βοήθεια και συμπαράσταση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έθεσε στη διάθεση του δημάρχου Αθηναίων την «Αποστολή» και υπογράμμισε στον Δήμαρχο Αθηναίων ότι η Εκκλησία, όπως έπραξε όλα τα χρόνια της κρίσης θα συνεχίσει, με όλες, τις δυνάμεις της, να στηρίζει τους αστέγους και πάσχοντες συνανθρώπους μας.

«Είναι μεγάλη χαρά και ανακούφιση, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, να βλέπω νέους ανθρώπους, όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων, να αφουγκράζονται την αγωνία του κόσμου και να κατανοούν τα προβλήματα του. Η «Αποστολή», αμεσότατα, σε συνεργασία με τον Δήμο θα προσφέρουν γεύματα αγάπης στους αστέγους, αυτή τη φορά, με έναν σύγχρονο και προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες τρόπο.

Συμφωνήσαμε σε ένα πλέγμα δράσεων, πολύ συγκεκριμένων, που θα ξεδιπλώνεται καθημερινά. Η Εκκλησία, με το Δήμο Αθηναίων και την «Αποστολή» θα εκπληρώσει εμπράκτως το χριστιανικό καθήκον της αγάπης προς τον πλησίον και θα βοηθήσει στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων του, για τη διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρεπείας».

«Αυτές τις ώρες, είναι σημαντικό να ενώνουμε δυνάμεις. Να καταβάλλουμε κοινή προσπάθεια για όλους εκείνους που αυτή η κρίση τους βρήκε ανήμπορους, μόνους ή αδύναμους. Σε αυτήν την προσπάθεια, ο Δήμος των Αθηναίων, βρίσκει για ακόμη μία φορά σύμμαχο και συνοδοιπόρο την εκκλησία, την «Αποστολή» και κυρίως τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ.Ιερώνυμο.

Έναν άνθρωπο που δεν σταματά να είναι δίπλα μας σε κάθε προσπάθεια που έχει σκοπό να ανακουφίζει, να στηρίζει και να κλείνει πληγές. Τον ευχαριστώ γιατί σήμερα επιβεβαιώσαμε αυτήν την ενότητα και τον κοινό στόχο για να μην υπάρξει ούτε ένας συμπολίτης μας μακριά από την προστασία και τη φροντίδα που έχει ανάγκη» τόνισε αμέσως μετά την συνάντηση ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

 

TOP NEWS