Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Αν συνεχίσουν έτσι οι ηγέτες της Ευρώπης, θα διαλυθεί…

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Σε μια βαρυσήμαντη δήλωση που σίγουρα θα συζητηθεί προχώρησε σήμερα από τα Τρίκαλα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπισκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος.

Στα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου βρέθηκε ανήμερα της εορτής του Οσίου Αλεξίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Από τα Τρίκαλα, εκτός από τις ευχές του στον Σεβασμιώτατο Μητρόπολίτη Τρίκκης και Σταγών, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος, επέλεξε τη σημερινή ημέρα, για να στείλει και ένα ηχηρό γεμάτο νόημα μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Μιλώντας σε τοπικό δίκτυο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, τόνισε ότι με τον τρόπο που κινούνται οι ηγέτες της Ευρώπης είναι θέμα χρόνου η Ένωση να διαλυθεί…

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πλέον βάση τις αρχές που έβαλαν αυτοί που δημιούργησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση της αλληλεγγύης… το τέλος θα είναι πολύ γρήγορο…», ανέφερε με το γνωστό σιβυλλικό του ύφος, ο Αρχιεπίσκοπος.

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος στις δηλώσεις του υπογράμμισε: «Η Εκκλησία έχει ξεκάθαρο στόχο και την πορεία της μέσα στη ζωή. Στόχος της ήταν και είναι πάντα ο άνθρωπος. Ως προς την Ευρώπη, σε αυτά τα φαινόμενα της Ειδομένης που είδαμε, η Ευρώπη έδειξε τον πολιτισμό της. Από την μια πλευρά είδαμε μια οικογένεια φτωχή να παίρνει τους ξένους στο σπίτι της και να τους ταϊζει. Από την άλλη πλευρά οι πολιτισμένοι, οι οποίοι ανάγκασαν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν απο την πατρίδα τους βάζουν φράγματα για να μην πάνε στις περιοχές τους».

Παρακολουθείστε το βίντεο με τη δήλωση που έκανε σήμερα από τα Τρίκαλα ο Αρχιεπίσκοπος:

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις ευχές του Αρχιεπισκόπου στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο για τα ονομαστήριά του.

αρχιεπίσκοπος αρχιεπίσκοπος αρχιεπίσκοπος αρχιεπίσκοπος

 

Πηγή: Trikala ola

 

TOP NEWS