Αρχιεπίσκοπος: Χρειαζόμαστε χαρισματικούς ανθρώπους και πρότυπα

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

«Εκεί που συναντάται η κοσμική σοφία με την Σοφία του Θεού δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή των εγκαινίων της Ραλλείου Σχολής στον Πειραιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού των εγκαινίων των κτηριακών εγκαταστάσεων της Ραλλείου Σχολής στον Πειραιά, παρουσία του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, των υπουργών Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γαβρίλη και βουλευτών της ευρύτερης περιοχής, εκπροσώπων του σχολείου, εκπαιδευτικού προσωπικού και μαθητριών.

??IS N???`???? ?O???N???Sr????? ??--?U???ýU//EUROKINISSI ??IS N???`???? ?O???N???Sr????? ??--?U???ýU//EUROKINISSI ??IS N???`???? ?O???N???Sr????? ??--?U???ýU//EUROKINISSI

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως η ακολουθία των εγκαινίων σχολείου είναι από τις πιο ευλογημένες και αναφέρθηκε στην εκπαίδευση και στην παιδεία τονίζοντας πως «υπάρχουν δύο ειδών σοφίες, η κατά κόσμον σοφία που αποκτά κάποιος από τις εμπειρίες της ζωής και τις γνώσεις, τα διπλώματα, η οποία είναι βέβαια, απαραίτητη, αλλά υπάρχει και η αληθινή Σοφία, που έρχεται από ψηλά, Σοφία του Θεού, που καλλιεργεί την ψυχή, κάνει τον άνθρωπο προσγειωμένο, τον βοηθά να κάνει τις σωστές επιλογές. Εκεί που συναντώνται τα δύο είδη σοφίας εκεί γίνεται ο χαρισματικός άνθρωπος, το πρότυπο. Σήμερα, χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους. Εύχομαι οι Σοφίες αυτές να φωτίζουν τα παιδιά μας και να τους δίνουν δύναμη».

??IS N???`???? ?O???N???Sr????? ??--?U???ýU//EUROKINISSI ??IS N???`???? ?O???N???Sr????? ??--?U???ýU//EUROKINISSI ??IS N???`???? ?O???N???Sr????? ??--?U???ýU//EUROKINISSI ??IS N???`???? ?O???N???Sr????? ??--?U???ýU//EUROKINISSI

Στη συνέχεια μίλησαν ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης και ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, ενώ αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος, ο Υπουργός και ο Δήμαρχος έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων.

??IS N???`???? ?O???N???Sr????? ??--?U???ýU//EUROKINISSI ??IS N???`???? ?O???N???Sr????? ??--?U???ýU//EUROKINISSI

Στο σχολικό συγκρότημα αυτή τη στιγμή στεγάζεται το γυμνάσιο Θηλέων ενώ από το Σεπτέμβριο αναμένεται να μετεγκατασταθεί από την οδό Μπουμπουλίνας στον Πειραιά και το λύκειο θηλέων. Συνολικά στο σχολικό συγκρότημα θα φοιτούν 550 παιδιά ενώ έχει 55 εκπαιδευτικούς. Το νέο κτήριο της Ραλλείου έχει εργαστήριο μουσικής και ρομποτικής, αίθουσα εκδηλώσεων εργαστήρια και σύγχρονους χώρους για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ