Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος: Ολοκληρώθηκε το πόρισμα των γιατρών- Τα επόμενα βήματα

  • Dogma
κρήτης

Εξελίξεις καταγράφονται αναφορικά με την τριμελή επιτροπή των ιατρών που ορίστηκε για την παρακολούθηση της υγείας του Σεβασμιότατού Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το έργο της τριμελούς επιτροπής ολοκληρώθηκε, -έγιναν δηλαδή οι απαραίτητες επισκέψεις, εξετάσεις και τεστ στον κ.κ. Ειρηναίο- και το πόρισμα των ιατρών αναμένεται τώρα να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου, όπου ενόρκως οι επιστήμονες θα καταθέσουν σχετικά με την δυνατότητα-βάσει του ιατρικού πορίσματος-του Αρχιεπισκόπου Κρήτης να ασκεί ή όχι τα καθήκοντα του.

Μόλις κατατεθεί το πόρισμα των ιατρών στο Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Ηρακλείου αναμένεται να συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης όπου επίσης θα κοινοποιηθεί το ιατρικό πόρισμα, θα υπάρξει ενημέρωση των Μητροπολιτών, ενώ οι ιατροί θα δώσουν απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις τους.

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή το ιατρικό πόρισμα αλλά και το ανακοινωθέν της Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης θα κοινοποιηθούν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο και θα ανάψει το «πράσινο» φως για τα επόμενα βήματα της διαδοχής στον Αρχιεπισκοπικό Θώκο της Εκκλησίας Κρήτης. Υπενθυμίζεται, ότι, όλες οι ενέργειες που γίνονται στην Εκκλησία Κρήτης σε σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ειρηναίο έχουν την έγκριση και συγκατάθεση της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Πηγή:maleviziotis.gr

Φωτογραφία αρχείου

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ