Αρχιεπίσκοπος: Με ενότητα θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες

  • Dogma
Αρχιεπίσκοπος

Στην ανάγκη ενότητας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λιβαδειάς, ενώ χαρακτήρισε πειρασμούς που δεν έχουν δύναμη, όσα συμβαίνουν για την διάλυση της οικογένειας ή των θρησκευτικών.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης
Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και οι Επίσκοποι Ανδίδων κ. Χριστοφόρος και Τανάγρας κ. Πολύκαρπος. Εντός του ιερού βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, κλήρος και λαός. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος.

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους Αρχιερείς για την παρουσία τους, ενώ αναφέρθηκε στα 50 χρόνια ιερατείας του Αρχιεπισκόπου και μίλησε για το πνευματικό και κοινωνικό του έργο τονίζοντας πως «σε πάρα πολλά σημεία, συναντούμε τα ίχνη του ευλογημένου περάσματος του Αρχιεπισκόπου μας και την προσωπική σφραγίδα των εμπνέυσεών του. Αγωνίστηκε με πάθος και αγάπη για να δημιουργηθούν κοινωνικές δομές για τον πάσχοντα συνάνθρωπο, ενώ μας άφησε κληρονομιά ένα γνήσιο εκκλησιαστικό ήθος».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας τονίζοντας πως «η επίσκεψή μου εδώ γέμισε την καρδιά μου με συναισθήματα που αναφέρονται στο παρελθόν, γιατί πράγματι τέτοιες ημέρες πριν από πενήντα χρόνια οδήγησα τα βήματά μου σε αυτόν τον χώρο». Μίλησε για την εποχή που διακόνησε στη Μητρόπολη Θηβών και στην καλή συνεργασία που είχε με όλους.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις δυσκολίες και στα προβλήματα της εποχής και επεσήμανε, ότι «λείπει το όραμα και το πρότυπο από τη ζωή μας. Θέλουμε να γίνονται όλα γρήγορα και εύκολα. Θέλουμε να απολαμβάνουμε χωρίς να κουραζόμαστε. Βιώνουμε μία δύσκολη κατάσταση, αλλά δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός. Ως λαός έχουμε συνηθίσει τις δυσκολίες, αλλά πάντοτε βρίσκουμε διεξόδους και λύσεις. Αν αγωνιζόμαστε όλοι μαζί με ενότητα, με την ευλογία του Θεού και την σκέπη των Αγίων και της Παναγίας, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες». Ευχήθηκε, επίσης, να υπάρχει ενότητα και αγάπη χαρακτηρίζοντας όσα γίνονται τελευταία, που επιχειρούν να διαλύσουν την οικογένεια ή να βγάλουν τα θρησκευτικά, πειρασμούς, οι οποίοι δεν θα έχουν διάρκεια και δύναμη.

 

TOP NEWS