Αρχιεπίσκοπος – Επίσημη επίσκεψη σε Μεσσήνη και Πύλο

  • Dogma
Αρχιεπίσκοπος

Τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, θα επισκεφθεί κατά το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου 2018, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος επισκέπτεται τη Μεσσηνία κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου και του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Δημητρίου Καφαντάρη, προκειμένου να παρευρεθεί σε τιμητική εκδήλωση για τον Καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη αλλά και στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 191η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου:

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 11.30 π.μ., ο Μακαριώτατος θα αφιχθεί στη Μεσσηνία. Ευθύς αμέσως και περί ώραν 12μ. θα μεταβεί στο Δημαρχείο Μεσσήνης, όπου θα λάβει χώρα τιμητική εκδήλωση για τον Καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου.

Την επομένη Σάββατο 20 Οκτωβρίου, θα μεταβεί στην Πύλο, όπου στις 10.20 π.μ. θα χοροστατήσει της επισήμου Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για την 191η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Στη συνέχεια στη κεντρική πλατεία της πόλεως, θα προστεί της Επιμνημόσυνης Δέησης στο Μνημείο πεσόντων της Ναυμαχίας και θα παρακολουθήσει την Στρατιωτική και Μαθητική Παρέλαση. Στις 12.15 μ.μ. θα παραστεί στην τελετή βράβευσης της Σχολής Ευελπίδων από το Δήμο Πύλου-Νέστορος για τη συμπλήρωση 190 ετών από της ιδρύσεως αυτής. Στις 7.30 μ.μ., ο Αρχιεπίσκοπος θα παρακολουθήσει την Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στο λιμάνι της Πύλου.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS