Αρχιεπίσκοπος: Η εποχή μας έχει ανάγκη την διακονία

  • Dogma
Αρχιεπίσκοπος

«Η εποχή μας έχει ανάγκη την διακονία» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε με τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Οργανισμών της, στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του Κέντρου Πολιτισμού, Παιδείας, και Εθελοντισμού. 

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης
Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ παρόντες ήταν οι Διευθυντές των Υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες.
Ο Πρωτοσύγκελλος μιλώντας για την συνάντηση αυτή και απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο τόνισε πως «όποιοι είναι κοντά σας αισθάνονται ότι είναι και είναι ίσοι, ισότιμοι. Απολαμβάνουν της ίδιας αγάπης. Στο έργο του Χριστού δεν περισσεύει κανένας. Δεν υπάρχουν πρώτοι, δεύτεροι, τελευταίοι. Μας διδάσκετε αυτό που δίδαξε ο Χριστός, ότι όποιος θέλει να είναι πρώτος θα είναι ο διάκονος όλων των άλλων» και προσέθεσε ότι «μας αποδεικνύετε την αγάπη για όλους μας. Μας καλέσατε εδώ σε έναν τόπο που αποτελεί και εκφράζει πολλά από τα οράματά σας για την Εκκλησία και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, καθώς μάλιστα συμπληρώνεται σε λίγο η καιρό η πρώτη σας δεκαετία στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο και θα ακολουθήσουν κι άλλες πολλές, διότι αυτό είναι η προσευχή η δική μας, η προσευχή του λαού του Θεού και το θέλημα της Εκκλησίας».
Ο π. Συμεών ζητώντας τις πατρικές συμβουλές του Αρχιεπισκόπου προς όλους τόνισε πως «από την ημέρα που ανοίξατε τα μάτια σας στην ευλογημένη γη των Οινοφύτων μέχρι την ημέρα που θα τα κλείσετε ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος διακονείτε την Εκκλησία και τον άνθρωπο».

ÃÅÕÌÁ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÅ ÓÔÅËÅ×Ç ÊÁÉ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÏÕÓ ÓÅ ÅÊÊËÇÓÉÁÓÔÉÊÏÕÓ ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÃÅÕÌÁ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÅ ÓÔÅËÅ×Ç ÊÁÉ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÏÕÓ ÓÅ ÅÊÊËÇÓÉÁÓÔÉÊÏÕÓ ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÃÅÕÌÁ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÅ ÓÔÅËÅ×Ç ÊÁÉ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÏÕÓ ÓÅ ÅÊÊËÇÓÉÁÓÔÉÊÏÕÓ ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÃÅÕÌÁ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÅ ÓÔÅËÅ×Ç ÊÁÉ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÏÕÓ ÓÅ ÅÊÊËÇÓÉÁÓÔÉÊÏÕÓ ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÃÅÕÌÁ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÅ ÓÔÅËÅ×Ç ÊÁÉ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÏÕÓ ÓÅ ÅÊÊËÇÓÉÁÓÔÉÊÏÕÓ ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÃÅÕÌÁ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÅ ÓÔÅËÅ×Ç ÊÁÉ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÏÕÓ ÓÅ ÅÊÊËÇÓÉÁÓÔÉÊÏÕÓ ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÃÅÕÌÁ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÅ ÓÔÅËÅ×Ç ÊÁÉ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÏÕÓ ÓÅ ÅÊÊËÇÓÉÁÓÔÉÊÏÕÓ ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÃÅÕÌÁ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÅ ÓÔÅËÅ×Ç ÊÁÉ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÏÕÓ ÓÅ ÅÊÊËÇÓÉÁÓÔÉÊÏÕÓ ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÃÅÕÌÁ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÅ ÓÔÅËÅ×Ç ÊÁÉ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÏÕÓ ÓÅ ÅÊÊËÇÓÉÁÓÔÉÊÏÕÓ ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÃÅÕÌÁ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÅ ÓÔÅËÅ×Ç ÊÁÉ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÏÕÓ ÓÅ ÅÊÊËÇÓÉÁÓÔÉÊÏÕÓ ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÃÅÕÌÁ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÅ ÓÔÅËÅ×Ç ÊÁÉ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÏÕÓ ÓÅ ÅÊÊËÇÓÉÁÓÔÉÊÏÕÓ ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον π. Συμεών για τα λόγια του, αλλά και τη μέριμνά του στην συνάντηση αυτή, καθώς και τον Διευθυντή του Κέντρου Πολιτισμού, Παιδείας και Εθελοντισμού κ. Σεβαστιανό Ανδρεάδη για την διοργάνωση. Ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους συνεργάτες της Αρχιεπισκοπής και των Οργανισμών της για την αμέριστη προσφορά καρδιάς τονίζοντας πως «η εποχή μας χρειάζεται αυτό το έργο αγάπης. Έχουμε μία εντολή κατευθείαν από το στόμα του Χριστού» εξηγώντας πως αυτή η εντολή είναι πως «αυτός που θέλει να διακριθεί και να γεμίσει ο ίδιος εσωτερικά καλείται να διακονήσει τον άλλο σαν να είναι ο έσχατος, σαν να είναι ο τελευταίος» και μιλώντας για τις δυσκολίες των καιρών επεσήμανε ότι «η εποχή μας αυτό έχει ανάγκη, την διακονία».  Αναφέρθηκε, επίσης, στις κοινωνικές δομές της Αρχιεπισκοπής και στην ουσιαστική διαφορά που έχουν από τις υπόλοιπες τονίζοντας πως έχει σημασία ο τρόπος που διακονεί κάποιος όταν στο πρόσωπο του άλλου ανθρώπου θεωρεί ότι διακονεί τον Θεό.  Επεσήμανε, εξάλλου, ότι όλο αυτό το έργο, το φιλανθρωπικό και κοινωνικό, είναι συλλογικό, ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στην σημαντική αξία του εθελοντισμού και στους χιλιάδες εθελοντές που στηρίζουν την προσπάθεια και το έργο της Αρχιεπισκοπής.
Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού, Παιδείας και Εθελοντισμού κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης, ο οποίος ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο να γίνει θεσμός αυτή η συνάντηση και να βρίσκονται όλοι οι συνεργάτες κάθε χρόνο αμέσως μετά την περίοδο των κατασκηνώσεων.

ÃÅÕÌÁ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÅ ÓÔÅËÅ×Ç ÊÁÉ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÏÕÓ ÓÅ ÅÊÊËÇÓÉÁÓÔÉÊÏÕÓ ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÃÅÕÌÁ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÅ ÓÔÅËÅ×Ç ÊÁÉ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÏÕÓ ÓÅ ÅÊÊËÇÓÉÁÓÔÉÊÏÕÓ ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÃÅÕÌÁ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÅ ÓÔÅËÅ×Ç ÊÁÉ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÏÕÓ ÓÅ ÅÊÊËÇÓÉÁÓÔÉÊÏÕÓ ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

TOP NEWS