Αρχιεπίσκοπος για διάλογο με Πολιτεία: Η ζωή συνεχίζεται

  • Dogma
αρχιεπίσκποπος

«Η ζωή συνεχίζεται» ήταν η λακωνικότατη δήλωση του Αρχιεπισκόπου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στη ερώτηση των δημοσιογράφων αναφορικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τη συνέχιση του διαλόγου μετά και την σύγκλιση της Ιεραρχίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ερωτηθείς για την πορεία του διαλόγου Εκκλησίας – Πολιτείας σημείωσε χαρακτηριστικά: » Αυτά τα είπαμε στην Ιεραρχία».

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου έγιναν μετά την ολοκλήρωηση της συνάντησης που είχε με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως συζήτησαν θέματα που αφορούν στην Ευρώπη και θέματα συνεργασίας της Εκκλησίας με τα Ευρωπαϊκά όργανα. Υπογράμμισε, ότι «με τη βοήθεια όλων των Ευρωβουλευτών και την άριστη συνεργασία με την Εκκλησία επιθυμούμε να πολλαπλασιαστεί το φιλανθρωπικό έργο και να χρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά όργανα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο», ενώ εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας χαρακτηρίζοντάς το μεγάλο και σπουδαίο.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι είχαν μία ωφέλιμη συνάντηση και συζήτησαν διάφορα και ποικίλα θέματα.

αρχιεπίσκποπος

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ