Αρχιεπίσκοπος για Πατριάρχη: Να υπολογίζεται η Εκκλησία της Ελλάδος

  • Dogma
Μιχαήλ Τζαχάρη

Την απόφαση να μην συμμετάσχει ο ίδιος στην σύσκεψη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που θα πραγματοποιηθεί στην Γενεύη σε λίγες μέρες, ανακοίνωσε στα μέλη της ΔΙΣ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Να υπολογίζουν την Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται να είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στη σημερινή συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κατά τη συζήτηση για τη συμμετοχή του στη διάσκεψη των Προκαθήμενων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενευη στις 21 με 28 Ιανουαρίου.

Τον Αρχιεπίσκοπο θα εκπροσωπήσει στην σύγκλιση ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός συνοδευόμενος απο τους Μητροπολίτες Περιστερίου κ. Χρυσόστομο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως δεν ειναι προσωπικό το ζήτημα, αλλά επιθυμεί να σέβονται την Εκκλησία της Ελλάδος. Ενδεχομένως ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας να έχει ενοχληθεί απο τα τελευταία γεγονότα που αφορούν στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Εκκλησία της Ελλάδος, όπως η λειτουργία του γραφείου του Πατριαρχείου στην Αθήνα.

TOP NEWS