Αρχιεπίσκοπος για Ποινικό Κώδικα: Διαφυλάττει το θρησκευτικό συναίσθημα σε ταραγμένα χρόνια

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Παρέμβαση Αρχιεπισκόπου για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα. «Η αποκατάσταση του Ποινικού Κώδικα αποσκοπεί στη διαφύλαξη του θρησκευτικού συναισθήματος», τονίζει ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας. 

Αναφορικά με τις  τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα για το αδίκημα της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης των θρησκευμάτων (άρθρο 198 ΠΚ), ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε:

«Η αποκατάσταση του Ποινικού Κώδικα των διατάξεων για τις αδικήματα της κακομεταχείρισης και της εκκαθάρισης των θρησκευμάτων δεν αποσκοπεί προφανώς στην προστασία του Θεού, των θεών, της Ορθόδοξης Εκκλησίας και κάθε άλλης θρησκείας, καθώς δεν χρειάζονται ανθρώπινη προστασία.

Αποσκοπεί όμως στη διαφύλαξη του θρησκευτικού συναισθήματος των πιστών και του υπέρτερου συμφέροντος, σε ιδιαιτέρως ταραγμένα χρόνια, της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής, των αγαθών που δεν μπορούν να παραβιαστούν χάρη στη δικαιοσύνη λογική της ελευθερίας του λόγου, που εμπεριέχει επιθέσεις, φανάτισμος.

Πάνω απ ‘όλα, όμως, το όλο ζήτημα είναι θέμα πολιτιστικής, κάτι που κάθε άνθρωπος μπορεί εύκολα να αντιληφθεί αρκεί να πετάξει από πάνω του το πέπλο των ιδεοληπτικών εμμονών και των μηδενικών αγκυλωμάτων ».

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS