Αρχιεπίσκοπος: Η Εκκλησία πρέπει να τολμήσει

  • Dogma
Αρχιεπίσκοπος

«Η Εκκλησία πρέπει να τολμήσει» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα το πρωί από τον Βόλο, όπου βρίσκεται για να παραστεί στην πρώτη Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη.

«Έχει έρθει η ώρα να τολμήσει και η Εκκλησία για τις δικές της μεταρρυθμίσεις τις εσωτερικές και δεν εννοώ αλλαγές διδασκαλίας ή πίστεως. Μιλάμε για πράγματα, τα οποία αλλάζουν στην πορεία της ζωής, στην εκκλησιαστική διοικητική πραγματικότητα, τα οποία πρέπει να ξαναδούμε, για την ωφέλεια του λαού μας» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος συμπληρώνοντας πως «πιθανώς με αυτή τη σύναξη να σηματοδοτηθεί ένα καινούργιο ξεκίνημα στον τρόπο διαχειρίσεως των πραγμάτων στον χώρο της Εκκλησίας. Βλέποντας τα προβλήματα που ολοένα μεγαλώνουν και την ανασφάλεια που υπάρχει, καλείται η Εκκλησία να δει τη δική της διαχείριση πραγμάτων και να βρει την τόλμη να κουβεντιάσει αυτά τα θέματα. Να αποφασίσει αν πρέπει κάτι να αλλάξει σε σχέση με τους άλλους φορείς και τους άλλους χώρους».

Χαρακτήρισε την πρώτη Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη «σταθμό για την πορεία της Εκκλησίας» και ευχήθηκε «η πρωτοβουλία αυτή να βρει και άλλους μιμητές».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα μέτρα που αποφασίστηκαν τις τελευταίες ημέρες από την Κυβέρνηση ο Αρχιεπίσκοπος σχολίασε πως «δεν κρίνουμε αν αυτά είναι καλά ή όχι . Μπορούμε αδιαμφισβήτητα να πούμε ότι ο λαός υποφέρει και εμείς έχουμε καθήκον, όπως πάντα έκανε και θα κάνει η Εκκλησία, να είμαστε δίπλα στον άνθρωπο και να τον στηρίζουμε. Ο άνθρωπος είναι το κέντρο της ζωής μας και αυτός μας είπε και ο Χριστός να αγαπήσουμε τον θεό με όλη μας την δύναμη και τον άνθρωπο σαν τον εαυτό μας.

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος – ecclesia.gr
Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS