Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Άλλο η Θεία Κοινωνία και άλλο η συνάθροιση

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Θέση για τη Θεία Κοινωνία, αλλά και για το θέμα των συναθροίσεων πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: «Η εκκλησία θυσιάζεται, δίνεται, οι άνθρωποι της εκκλησίας κάνουν πολλές φορές τα δικά τους».

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, συνέχισε: «Το πνεύμα το λειτουργικό και το εκκλησιαστικό συνεχίζει να ξεκουράζει τον άνθρωπο. Και αυτοί που το αρνούνται, και αυτοί που κάνουν τον δύσκολο, θέατρο παίζουν κι αυτοί, έχουν την αγωνία τους τώρα μέσα τους αν τους ψάξουμε».

Επισημαίνοντας τη διάκριση ανάμεσα στη Θεία Ευχαριστία και τη συνάθροιση είπε: «Έχουμε δυο στοιχεία εδώ: Το στοιχείο της Θείας Ευχαριστίας και το θέμα της συναθροίσεως. Είναι διαφορετικά πράγματα αυτά.

Στη Θεία Ευχαριστία δεν χωρά έκπτωση, δεν χωρά ασθένεια, αλλά δεν είναι από αυτά που συζητούνται. Αυτό της συναθροίσεως όμως είναι θέμα που έχει σχέση με τη νοημοσύνη, με την προληπτική με την πολιτική σε κάθε χώρα.

Εδώ στην Ελλάδα, όπως είναι τα πράγματα, υπάρχει μια καλή σχέση εκκλησίας και πολιτείας και πρέπει σε αυτά τα σημεία να συμβαδίζουμε και να συμπορευόμαστε» τόνισε.

Ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε και για τα περιστατικά σε Κέρκυρα και Κουκάκι, αλλά δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο λέγοντας πως προτιμά να μιλήσει για το θέμα όταν θα έχουν τελειώσει όλα αυτά.

TOP NEWS