Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Κλείνει το μάτι” στον Τσίπρα και στηρίζει την συμφωνία!

  • Dogma
εκκλησίας

Τι κι αν στην Σύνοδο της Ιεραρχίας κατέστη σαφές πως οι ιερείς απορρίπτουν την συμφωνία όσον αφορά στο θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου; Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαιρετίζει τη δήλωση του πρωθυπουργού!

Η Ιεραρχία διαφωνεί με την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, ο πρωθυπουργός σηκώνει το γάντι και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον στηρίζει!

Κι αν κάποιος θεωρήσει αναμενόμενο να υπάρχει εκατέρωθεν στήριξη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του κ. Ιερωνύμου, αφού έτσι κι αλλιώς οι δύο άνδρες… τα έχουν βρει με την συμφωνία, αυτό που δεν θεωρούνταν αναμενόμενο από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου ήταν η εξέλιξη των πραγμάτων σήμερα, Παρασκευή 16.11.2018, στην ιστορική πλέον συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος μοιάζει να έχει βγει “χαμένος” από τη σημερινή μέρα, για δύο κυρίως λόγους:

– Πρώτον, δεν επιθυμούσε καν να τεθεί προς συζήτηση το ζήτημα στο οποίο εξέφρασαν εξαρχής διαφωνίες οι κληρικοί με τη στήριξη μάλιστα ορισμένων Μητροπολιτών, τουτέστιν τη μισθοδοσία τους. Ο Αρχιεπίσκοπος δηλαδή στόχευε να “περάσει” η πρότασή του όσο το δυνατόν πιο “αναίμακτα”.

– Δεύτερον, εφόσον τελικά τέθηκε το ζήτημα, βρήκε… τοίχο! Οι Μητροπολίτες κατέστησαν σαφές πως δεν εγκρίνουν το συγκεκριμένο κομμάτι της συμφωνίας κι έτσι πλέον ο Αρχιεπίσκοπος θα έχει έναν δύσκολο γρίφο να λύσει. Με απλά λόγια δεν “του πέρασε” και τώρα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική του για να μην “ναυαγήσει” η συμφωνία…

Τι δήλωσε ο Μακαριώτατος:

αρχιεπισκόπου

Την ικανοποίησή του για τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε:

«Με ικανοποίηση χαιρετίζω την δήλωση του κ. Πρωθυπουργού σχετικά με την σημερινή ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και την συνέχιση του ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η από κοινού συνεργασία αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την εμβάθυνση των διακριτών μας ρόλων στο πλαίσιο πάντα της από κοινού εξυπηρέτησης των συμφερόντων του λαού μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi – Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS