Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ναι στα μέτρα – Ανάγκη η αξιοποίηση της περιουσίας

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Mε πολλαπλές λειτουργίες , όπου υπάρχουν ιερείς ,θα επιχειρήσει η Εκκλησία να εφαρμόσει τα μέτρα χωρίς να υπάρχουν επικίνδυνοι συνωστισμοί. Ήδη πολλές μητροπόλεις έχουν αποφασιστεί  διπλές και τριπλές  λειτουργίες στις μεγάλες πόλεις στο πλαίσιο της συνεργασίας με την κυβέρνηση  για τον περιορισμό της πανδημίας .

Ιερώνυμος και Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν την παρουσία  του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) είχαν συζητήσει για την εφαρμογή των μέτρων στους ναούς κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο κ.Ιερώνυμος συμφώνησε για κοινό μέτωπο, ωστόσ , εξετάστηκε ( ως αντίδωρο)  και  η αξιοποίηση  της περιουσίας. Το σχετικό αίτημα  περιλαμβάνεται στο σχετικό υπόμνημα, που έχει καταθέσει στον πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος.

Όπως έγινε γνωστό, το θέμα της περιουσίας  είναι ψηλά στην ατζέντα  των προβλημάτων προς επίλυση , καθώς η Εκκλησία προσπαθεί να ενισχύσει τα οικονομικά της με την αξιοποίηση ακινήτων  για τα οποία έχει μεν τίτλους, αλλά το καθεστώς δεν  αφήνει περιθώρια για πωλήσεις ή ενοικιάσεις.

Πρόκειται για οικόπεδα σε μεγάλες πόλεις, τα οποία ή έχουν καταπατηθεί ή με πρωτοβουλία των τοπικών δήμων έχουν χαρακτηριστεί χώροι πρασίνου.

Επίσης, υπάρχουν χιλιάδες στρέμματα τόσο στην Αττικής για τα οποία οι συντελεστές δόμησης λειτουργούν αποτρεπτικά για τους Έλληνες και ξένους επενδυτές,  οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ανάλογο  είναι το καθεστώς και για πολλές δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, οι οποίες παραμένουν αναξιοποίητες.

Στόχος της Εκκλησίας είναι τα όποια έσοδα προκύψουν είναι η στήριξη του κοινωνικούς της έργου.

Εκτός της περιουσίας , στο υπόμνημα γίνεται εκτενής αναφορά για τις οργανικές θέσεις των ιερέων και φαίνεται πως και το Φανάρι  έχει συμφωνήσει για την αλλαγή του νόμου του 1945, καθώς και η Εκκλησία της Κρήτης θα ωφεληθεί, ενώ θα ξεκαθαρίσει οριστικά και το  πρόβλημα στις μητροπόλεις της Δωδεκαννήσου.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS