Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Σταθερή η κατάστασή του – Το νέο ανακοινωθέν

  • Dogma
αρχιεπισκόπου

Στη Μονάδα αυξημένης Φροντίδας του Ευαγγελισμού εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος – Σταθερή παρεμένει η κατάσταση της υγείας του σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νοσηλεύεται στη ΜΑΦ του Ευαγγελισμού για πέμπτη μέρα.

«Η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, για 5η συνεχή ημέρα, παραμένει σταθερή», αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μπήκε στον Ευαγγελισμό την περασμένη Πέμπτη (19.11.2020) με ήπια συμπτώματα κορονοϊού. Είχε βρεθεί θετικός σε τεστ που έκανε λίγες μέρες πριν (τη Δευτέρα). Το βράδυ της Τετάρτης είχε ανεβάσει πυρετό 37,7 και οι θεράποντες ιατροί του, μαζί με τον Σωτήτη Τσιόδρα, αποφάσισαν πως το καλύτερο θα ήταν να μπει στο νοσοκομείο, δεδομένου πως είναι 82 ετών και πάσχει από διαβήτη.

Ακόμη και σήμερα, πέντε μέρες μετά, δεν έχει διευκρινιστεί που κόλλησε τον κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος. Το Σάββατο (πριν βρεθεί θετικός) είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό αλλά το rapid test που είχε κάνει τότε, ήταν αρνητικό.

Πολύς λόγος γίνεται για το γεύμα των 20 ατόμων που έγινε στη Μονή Πετράκη, στο περιθώριο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (4 με 6 Νοεμβρίου) η οποία ΔΕΝ έγινε διαδικτυακά αλλά δια ζώσης (!). Στο γεύμα προς τιμήν του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ εν όψει της ονομαστικής του εορτής (8 Νοεμβρίου) βρέθηκαν σε έναν μικρό χώρο πολλά άτομα, ενώ το φαγητό είχε αναλάβει κέτερινγκ γνωστού ξενοδοχείου.

Δεν είναι γνωστό αν μπορεί εκεί να μολύνθηκε ο Αρχιεπίσκοπος, όμως υπάρχει κι ένα κρούσμα σε Ιεράρχη που κρατείται μυστικό.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ