Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Το κράτος θεωρεί τον εκκλησιαστικό τόπο δημοτικό, δημόσιο ή δασικό.

  • Dogma

«Το κράτος όπου δει εκκλησιαστικό τόπο, τον θεωρεί είτε δημοτικό, είτε δημόσιο ή δασικό» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά την συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΕΠΟ.

«Το κράτος όπου δει εκκλησιαστικό τόπο, τον θεωρεί είτε δημοτικό, είτε δημόσιο ή δασικό» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά την συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γκιρτζίκης μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο για να ζητήσουμε τη συνδρομή του για τη δημιουργία ενός προπονητικού κέντρου για τις εθνικές ομάδες όλων των ηλικιών». Το ενδιαφέρον του Μακαριωτάτου, επισήμανε, μας συγκινεί ιδιαίτερα. Αυτό το έργο θα είναι έργο προσφοράς στη νεολαία. Μαζί, Εκκλησία και Ομοσπονδία μπορούμε να επιτελέσουμε ένα έργο που θα το αγκαλιάσει η ελληνική κοινωνία, γιατί οι εθνικές ομάδες είναι αυτές που μας εκπροσωπούν στις ξένες χώρες και δένουν την ομογένεια με την πατρίδα. Νομίζω ότι η συμβολή της Εκκλησίας θα είναι πολύ μεγάλη σ’ αυτόν τον σκοπό».

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση τόνισε: «πολύ ωφέλιμα θα είναι αυτά τα έργα. Και να σκεφθούμε ότι η Εκκλησία δεν έχει άλλο σκοπό, παρά να εξυπηρετεί τους ανάγκες του λαού μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας. Πιστεύω ότι η Διοίκηση της Εκκλησίας δε θα είχε αντίρρηση, αν βρεθούν οι κατάλληλοι τόποι. Υπάρχει, όμως, η δυσκολία του κράτους, επισήμανε ο Μακαριώτατος. Γιατί το κράτος όπου δει εκκλησιαστικό τόπο, τον θεωρεί είτε δημοτικό, είτε δημόσιο ή δασικό. Επομένως δεν αρκεί μόνο η θέλησή μας. Χρειάζεται και συνεργασία με άλλες πλευρές.

Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν στη συνέχεια ο πρόεδρος και μέλη του Παραολυμπιακού κινήματος. Ο πρόεδρος κ. Γιώργος Φουντουλάκης δήλωσε ότι «ζήτησαν από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο να τους παραχωρήσει μία έκταση για να γίνει ένα όνειρό τους πραγματικότητα. Να δημιουργηθεί δηλαδή ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες των αθλητών με αναπηρία τόσο στο Νομό Αττικής, όσο και στην περιφέρεια. Η χρηματοδότηση του έργου, τόνισε ο κ. Φουντουλάκης, θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ κι από την κ. Περιφερειάρχη, που βλέπει θετικά το έργο αυτό. Για εμάς, συνέχισε ο πρόεδρος του Παραολυμπιακού κινήματος, το έργο αυτό θα είναι μία καλή ευκαιρία για να λύσουμε όλα τα προβλήματα αθλητών με αναπηρία και θα χρωστάμε μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Εκκλησία και στον Αρχιεπίσκοπο προσωπικά, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον και συγκινήθηκε. Και είναι μεγάλη τιμή για μας ότι παλαιότερα μας είχε επισκεφθεί.

«Δίκαιο χαρακτήρισε το αίτημά τους ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, όπως άλλωστε κάνουμε για όλους τους ανθρώπους, τόνισε ο Μακαριώτατος»

Στη συνέχεια τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της «Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας». Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Πέππας δήλωσε: «Αισθανθήκαμε την ανάγκη να επισκεφθούμε τον Μακαριώτατο, ο οποίος μας έχει τιμήσει κατ’ επανάληψη. Θέλαμε επίσης να τους προσφέρουμε έναν πίνακα του Βρυζάκη από τη συλλογή Πέρδιου και το βιβλίο του Γιώργου Λεκάκη με τίτλο «88 πόλεις της Αρχαίας Βοιωτίας» των εκδόσεων του συλλόγου «Θηβαϊκή Αρχαιογνωσία».

πηγή: ecclesia.gr

TOP NEWS