Αρχιεπίσκοπος: Καλούμαστε να πάρουμε δύναμη από τις ρίζες μας, για να προχωρήσουμε

  • Dogma
Αρχιεπίσκοπος

«Καλούμαστε να προστατεύουμε την παράδοση και την Ορθοδοξία και να πάρουμε δύναμη από τις ρίζες μας, για να προχωρήσουμε» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του στη Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Το απόγευμα, ο Αρχιεπίσκοπος, τέλεσε τα εγκαίνια των ανακαινισμένων χώρων του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, παρουσία Μητροπολιτών, Πολιτικών, Εκπροσώπων της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, κλήρου και λαού. Νωρίτερα είχε μεταβεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Αρετσούς, όπου τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κυρού Προκοπίου. Το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Μητρόπολη προς τιμήν του στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» με τίτλο: «Που είναι τα χρόνια – Ο Σταύρος Κουγιουμτζής ξεναγεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Καλαμαριά». Η εκδήλωση αποτελούνταν από τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, τα οποία ερμήνευσε μοναδικά η Νεανική Χορωδία και Ορχήστρα της Μητροπόλεως με τη συμμετοχή της γνωστής ηθοποιού – τραγουδίστριας Μελίνας Μποτέλη και του Μανώλη Χατζημανώλη, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε ο π. Θεόδωρος Τσαμπατσίδης. Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και συνεχάρη όλους τους συντελεστές της μουσικής παράστασης για την άρτια οργάνωση.

09052017_kalam_5 09052017_kalam_6 09052017_kalam_7 09052017_kalam_8 09052017_kalam_9 09052017_kalam_10 09052017_kalam_11 IMG_4919 IMG_4920 IMG_4924 IMG_4932

Ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του τόνισε πως στην πρωινή του ομιλία είχε δηλώσει πως ήρθε στην Καλαμαριά, για να πάρει δύναμη και να ανανεωθεί. «Ίσως αυτή η φράση να φάνηκε σχήμα λόγου ή υπερβολή» είπε ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνοντας πως «απόψε, όμως, η βραδιά αυτή μας έδειξε την πραγματικότητα. Η Καλαμαριά πήρε μία θέση στην καρδιά μας». Ανέφερε, επίσης, ότι τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας. Επεσήμανε, ακόμη, ότι καλούμαστε να προστατεύουμε την παράδοση και την Ορθοδοξία και να πάρουμε δύναμη από τις ρίζες μας, για να προχωρήσουμε. Κληρικοί και λαϊκοί μιλώντας στον 89,5 έκαναν λόγο για μία μοναδική παράσταση λόγου και μουσικής. Συγκλονιστική χαρακτήρισαν, μάλιστα, τη Μελίνα Μποτέλη που με το υποκριτικό της ταλέντο αφηγήθηκε ιστορίες από την τοπική κοινωνία, αλλά και την τοπική Εκκλησία, ενώ με την μοναδική της ερμηνεία ξύπνησε θύμησες γόνων προσφύγων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, την πατρίδα τους και να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες δημιουργώντας μία νέα ζωή με πολλές και ποικίλες δυσκολίες. Ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη κ. Ιουστίνου. Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύει ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

09052017_kalam_4 09052017_kalam_3 09052017_kalam_2

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος
ecclesia.gr

 

TOP NEWS