Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και Ρεθύμνης Πρόδρομος στο Δήμαρχο Ρεθύμνης

  • Dogma
κρήτης

Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο και τον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομο υποδέχθηκε στο γραφείο του την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τον Αρχιεπίσκοπο για τη γόνιμη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια και για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στην εκκλησία και στην κοινωνία του Ρεθύμνου. Παράλληλα, διαβεβαίωσε τον νέο Μητροπολίτη για την ειλικρινή του πρόθεση για συμπόρευση και συνεργασία και ότι το Ρέθυμνο θα τον αγκαλιάσει με την ίδια θέρμη και αγάπη που αγκάλιασε και τον προκάτοχό του. Από την πλευρά του, ο νέος Μητροπολίτης Πρόδρομος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους Ρεθυμνιώτες για την θερμότατη υποδοχή που του επιφύλαξαν και διαβεβαίωσε το δήμαρχο ότι θα συνεργάζεται με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και θεσμούς του τόπου για την κοινωνική συνοχή και ευημερία της ρεθυμνιώτικης κοινωνίας.

Επίσης οι δύο ιεράρχες στο πλαίσιο της πρώτης γνωριμίας του νέου Μητροπολίτη με τους θεσμικούς φορείς του νομού βρέθηκαν και στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης. Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή καλωσόρισε τον νέο Μητροπολίτη κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην εξαιρετική και πολύ εποικοδομητική συνεργασία της ΠΕ Ρεθύμνης με την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, η οποία δρομολόγησε, όπως ανέφερε, λύσεις σε πλήθος ζητημάτων, που απασχολούν την τοπική κοινωνία και ανακούφισε τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

ροΣύμφωνα με την κ. Λιονή ο κ. Πρόδρομος είναι ένας άξιος ποιμενάρχης: «Στο πρόσωπό ενός νέου τόσο σε ηλικία όσο και σε σκέψη, προικισμένου πνευματικά ιεράρχη, το ποίμνιο του Ρεθύμνου βλέπει έναν ηγέτη με μοναδικές αρετές, με όραμα και κοινωνική ευαισθησία. Οι περγαμηνές που σας συνοδεύουν, είναι λαμπρές και δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες. Άλλωστε, η βαθιά εκτίμηση που τρέφει για το πρόσωπο και τις ικανότητές σας ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. Ευγένιος, καθώς και το σύνολο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, συντείνουν σε αυτό το γεγονός και καλλιεργούν ένα κλίμα αισιοδοξίας ότι η ποιμαντορική μέριμνα θα εξακολουθήσει να χαρακτηρίζεται από αλληλεγγύη, κοινωνική ευαισθησία και τη διακονία της αγάπης προς τη νεολαία μας», ανέφερε η κ. Λιονή.

Όπως είχε αναφέρει και στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου: «Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι κανείς μας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, που έχουμε μπροστά μας- και οι οποίες δυστυχώς λόγω των σημείων των καιρών είναι ακανθώδεις- χωρίς την αλληλεγγύη και τη συνεργασία, με αποκλεισμούς και διακρίσεις. Στην εποχή μας, εποχή της οικονομικής κρίσης, της υγειονομικής κρίσης, αλλά και των πολέμων στον κόσμο, και στη γειτονιά μας, την Ευρώπη, κανείς δεν μπορεί μόνος του να σταθεί και να προσφέρει σε μια δοκιμαζόμενη πολυποίκιλα κοινωνία. Θα πρέπει όλοι μας που εκπροσωπούμε θεσμούς, και για σας, Σεβασμιότατε, το εγγυάται το παρόν και το παρελθόν σας, να σταθούμε όρθιοι με σεμνότητα και σεβασμό δίπλα στον άνθρωπο που υπηρετούμε, χωρίς οίηση, χωρίς αλαζονεία, για να προσφέρουμε στους ανθρώπους μας αυτό μου μπορούμε και οφείλουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TOP NEWS