Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: Τί αλλαγές φέρνει η πανδημία στην τελετή ενθρόνισης

  • Dogma
αρχιεπισκοπος Κρητης Ευγενιος

Την ερχόμενη Κυριακή το πρωί ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.Ευγένιος θα αποχαιρετήσει το ποίμνιο της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου του οποίου υπήρξε ποιμενάρχης για 11 χρόνια. 

Η υποδοχή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης θα γίνει στον αύλιο χώρο του Αγίου Μηνά, ενώ η είσοδος για την είσοδο στο ναό θα απαιτείται ατομική πρόσκληση λόγω πανδημίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του neakriti.gr, σε αντίθεση με το τελετουργικό που ακολουθήθηκε στην ενθρόνιση του Ειρηναίου, του οποίου η υποδοχή είχε γίνει στην είσοδο της πόλης στην Χανιώπορτα, η τελετή υποδοχής του κ.κ. Ευγενίου – ευθυγραμμισμένη με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού – δεν θα πραγματοποιηθεί κατ’εφαρμογή του υφιστάμενου Πρωτοκόλλου. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα μεταβεί στις 12:00 το μεσημέρι στον αύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά και οι πιστοί που θα παρευρεθούν, θα έχουν προηγουμένως προσκληθεί προσωπικά.

Αμέσως μετά την υποδοχή, θα πραγματοποιηθεί μια μικρή τελετή στον εσωτερικό χώρο του Αγίου Μηνά, με την παρουσία πολιτικών και εκκλησιαστικών προσώπων. Σε αυτή τη μικρή και σεμνή τελετή, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα εκφωνήσει τον πρώτο του αρχιεπισκοπικό λόγο στο ποίμνιο της Κρήτης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, στην τελετή ενθρόνισης θα παρευρεθούν εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και άλλων πατριαρχιών, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

 

 

TOP NEWS