Αρχιεπίσκοπος: Να εναποθέτουμε τα τάλαντά μας στην Αγία Τράπεζα για το κοινό καλό

  • Dogma
κυριακή

Να αυξήσει τα τάλαντά του και να τα εναποθέσει στην Αγία Τράπεζα για το κοινό καλό κάλεσε κατά την χειροτονία του σε Πρεσβύτερο τον π. Ισίδωρο Κάτσο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. 

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών με αφορμή την εορτή της προστάτιδας της πόλης Αγίας Φιλοθέης. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, ενώ τελέσθηκε και η χειροτονία του π. Ισιδώρου από Διάκονο σε Πρεσβύτερο.

Ο π. Ισίδωρος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους κατά σάρκα γονείς του, αλλά και τον πνευματικό του πατέρα Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Αντωνίου για την στήριξή τους και την αγάπη τους. Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον νεοχειροτονηθέντα να αυξήσει τα τάλαντά του και να τα εναποθέσει στην Αγία Τράπεζα για το κοινό καλό. Ανέφερε, επίσης, ότι αρκετοί πιστοί ζητούν από τους Αρχιερείς να αποστέλλουν στην ενορία τους καλούς ιερείς, σημειώνοντας ότι οι καλοί ιερείς προετοιμάζονται από την οικογένεια ή ακόμη και το σχολείο, φέρνοντας για παράδειγμα πως κάποια παιδιά σκεπτόμενα την ενδεχόμενη αντίδραση των συμμαθητών τους αρνούνται να αποκαλύψουν στο σχολείο ότι όταν μεγαλώσουν ήθελαν να γίνουν ιερείς .

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο, επίσης, για ανάγκη συνεργασία και ενότητας, ενώ απευθυνόμενος προς τον π. Ισίδωρο επεσήμανε ότι «καλείσαι να γίνει ένα λιθαράκι σε μία δύσκολη ώρα για την ζωή της Εκκλησίας».

Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι οι ίδιοι που σήμερα θα τον συγχαρούν μπορεί οι ίδιοι αύριο να τον λιθοβολήσουν, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να τον απογοητεύει διότι θα βρίσκει παρηγοριά στην Αγία Τράπεζα.

Λίγο πριν το τέλος της θείας λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε στον νεοχειροτονηθέντα το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτη.

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος της Αγίας Φιλοθέης όπου με πομπή η φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων ο Επίσκοπος Θεσπιών, κληρικοί και λαϊκοί κατευθύνθηκαν προς το πατρικό σπίτι της Αγίας Φιλοθέης και στην συνέχεια στην Αρχιεπισκοπή, όπου ανέπεμψαν δεήσεις.

αρχιεπίσκοπος

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS