Αρχιεπίσκοπος: «Να ξεχάσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να αγωνιστούμε για αυτά που μας ενώνουν»

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

«Να ξεχάσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να αγωνιστούμε για αυτά που μας ενώνουν» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, όπου τέλεσε σήμερα το πρωί -παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου- την καθιερωμένη επίσημη Δοξολογία με αφορμή την έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς.

Παρέστησαν, επίσης, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου στην Ελλάδα, ο Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι ξένων Εκκλησιών, ο Περιφερειάρχης κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας, εκπρόσωποι των κομμάτων, των τοπικών αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Τελετάρχης στην Δοξολογία ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Μετά την Δοξολογία ο Αρχιεπίσκοπος ο νέος χρόνος να είναι δημιουργικός και ειρηνικός και να μας βγάλει από τις παγίδες και τις δυσκολίες και επεσήμανε: «Όλοι μας να ξεχάσουμε αυτά που μας χωρίζουν -μικρά ή μεγάλα- και να αγωνιστούμε, και να ζήσουμε, για αυτά που μας ενώνουν, τα οποία είναι πάρα πολλά».

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για να ευχηθεί για την νέα χρονιά στην ΠτΔ κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

 

TOP NEWS