Αρχιεπίσκοπος: Να μην κοπεί η Ευρώπη από τον Χριστιανισμό

  • Dogma
Αρχιεπίσκοπος

«Εύχομαι να παλέψουμε όλοι, ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος η Ευρώπη να κοπεί από τον Χριστιανισμό» τόνισε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τον χαιρετισμό του στον αγιασμό του Κεντρικού Κτηρίου Μηχανοργάνωσης της Εθνικής Τράπεζας στον Γέρακα.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Νικόλαος Χριστοδούλου, αλλά και όλα τα διοικητικά στελέχη. Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία, ενώ αμέσως μετά χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος. Στην συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην έννοια του χρόνου και στην σημασία που πρέπει να δίνουμε στο παρόν, λέγοντας πως «ο χρόνος μοιράζεται σε τρεις περιόδους, το παρελθόν, το μέλλον και το παρόν. Παρασυρόμαστε εύκολα και σκεφτόμαστε τον χρόνο που πέρασε, η αλήθεια είναι ότι κρύβει νοσταλγία, αλλά μόνο ως ανάμνηση, δε μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Μετά βλέπουμε στο μέλλον. Κάνουμε σχέδια, υπολογισμούς, όνειρα, αλλά και πάλι δε ξέρουμε πού και πώς θα είμαστε και αν θα μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε. Μένει, όμως, το παρόν. Αυτό έχει αξία σήμερα και το χρειαζόμαστε».

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÅËÅÓÅ ÔÏÍ ÁÃÉÁÓÌÏ ÓÔÏ ÌÇ×ÁÍÏÃÑÁÖÉÊÏ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÅËÅÓÅ ÔÏÍ ÁÃÉÁÓÌÏ ÓÔÏ ÌÇ×ÁÍÏÃÑÁÖÉÊÏ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÅËÅÓÅ ÔÏÍ ÁÃÉÁÓÌÏ ÓÔÏ ÌÇ×ÁÍÏÃÑÁÖÉÊÏ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÅËÅÓÅ ÔÏÍ ÁÃÉÁÓÌÏ ÓÔÏ ÌÇ×ÁÍÏÃÑÁÖÉÊÏ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÅËÅÓÅ ÔÏÍ ÁÃÉÁÓÌÏ ÓÔÏ ÌÇ×ÁÍÏÃÑÁÖÉÊÏ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÅËÅÓÅ ÔÏÍ ÁÃÉÁÓÌÏ ÓÔÏ ÌÇ×ÁÍÏÃÑÁÖÉÊÏ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÅËÅÓÅ ÔÏÍ ÁÃÉÁÓÌÏ ÓÔÏ ÌÇ×ÁÍÏÃÑÁÖÉÊÏ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÅËÅÓÅ ÔÏÍ ÁÃÉÁÓÌÏ ÓÔÏ ÌÇ×ÁÍÏÃÑÁÖÉÊÏ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÅËÅÓÅ ÔÏÍ ÁÃÉÁÓÌÏ ÓÔÏ ÌÇ×ÁÍÏÃÑÁÖÉÊÏ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Έκανε λόγο για την ανάγκη συνεργασίας υπογραμμίζοντας πως «καλούμαστε να εργαστούμε υπεράνθρωπα και απροκάλυπτα χωρίς ιδεοληψίες με ένα στόχο, με ενότητα, συνεργασία και προσπάθεια. Ας θυμηθούμε τον Μακρυγιάννη που στη δική του εποχή έλεγε καλοί είναι οι ξένοι, αλλά καλύτεροι είμαστε εμείς» και εξιστόρησε την πρωτοβουλία του Επισκόπου Ανδρούσσης Ιωσήφ, που το 1822 ήταν Υπουργός των Εκκλησιαστικών και για να στηρίξει το Έθνος ζήτησε από όλους τους ιερούς ναούς και τις ιερές μονές να στείλουν όλα τα χρυσαφικά και τα ασημικά, ώστε να μη χρειαστεί να δανειστεί η Ελλάδα από το εξωτερικό. Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε, πως χρειάζεται να παραδειγματιζόμαστε από αυτές τις γενιές και να προχωρήσουμε όλοι ενωμένοι με δύναμη, ο καθένας για τον εαυτό του και τον συνάνθρωπό του και όλοι μαζί για την πατρίδα. Αμέσως μετά προσέφερε ως δώρο στη Διοίκηση της Τράπεζας μία αναμνηστική πλακέτα με τον Απόστολο Παύλο στην Πνύκα λέγοντας πως «Ο Απόστολος Παύλος έφερε τον Χριστιανισμό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και εύχομαι να παλέψουμε όλοι ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος η Ευρώπη να κοπεί από τον Χριστιανισμό». Στον αγιασμό παραβρέθηκαν οι Γενικοί Διευθυντές της Τράπεζας, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Εργαζομένων, αλλά και σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι του Κεντρικού Κτηρίου Μηχανοργάνωσης.

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÅËÅÓÅ ÔÏÍ ÁÃÉÁÓÌÏ ÓÔÏ ÌÇ×ÁÍÏÃÑÁÖÉÊÏ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÅËÅÓÅ ÔÏÍ ÁÃÉÁÓÌÏ ÓÔÏ ÌÇ×ÁÍÏÃÑÁÖÉÊÏ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÅËÅÓÅ ÔÏÍ ÁÃÉÁÓÌÏ ÓÔÏ ÌÇ×ÁÍÏÃÑÁÖÉÊÏ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÅËÅÓÅ ÔÏÍ ÁÃÉÁÓÌÏ ÓÔÏ ÌÇ×ÁÍÏÃÑÁÖÉÊÏ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÔÅËÅÓÅ ÔÏÍ ÁÃÉÁÓÌÏ ÓÔÏ ÌÇ×ÁÍÏÃÑÁÖÉÊÏ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS