Αρχιεπίσκοπος: Όχι στη λειτουργία των εμπορικών τις Κυριακές

  • Dogma

Την αντίθεση της Εκκλησίας στο θέμα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασε με δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στο περιθώριο της συνάντησης του σήμερα με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση.

 

«Ασχολούμαστε όλο με αριθμούς και ξεχνάμε την ψυχή μας. Πότε οι έμποροι θα δουν τα παιδιά τους, πότε θα δουν τις οικογένειές τους, πότε θα ξεκουραστούν και θα πάρουν δύναμη;» διερωτήθηκε ο κ. Ιερώνυμος.

 

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

Σχετικά με το φιλανθρωπική δραστηριότητα της Εκκλησίας, ο κ. Βούρτσης μίλησε για ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο σημειώνοντας πως το Υπουργείο του εξετάζει «…τρόπους και διαδικασίες μέσα από τις οποίες μπορούμε να ενισχύσουμε αυτό το έργο, μέσα από κοινοτικούς πόρους, τα συσίτια για τους φτωχούς, τα κοινωνικά φαρμακεία και ιατρεία, την στέγη αστέγων. Όλα αυτά για το υπουργείο Εργασίας ανοίγουν και θα βοηθησουν την Εκκλησία να ενταχθεί σε αυτά τα προγράμματα περισσότερο ενεργητικά». 

 

Για τον Αρχιεπίσκοπο η μεγαλύτερη ανάγκη που έχει σήμερα η Εκκλησία σχετικά με την εκτέλεση αυτού του έργου ειναι το ανθρώπινο δυναμικό. 

 

«Έχουμε όμως ανάγκες κυρίως σε εξυπηρέτηση από πλευράς προσωπικού και χέρια εργατικά. Πάνω σε αυτό συζητήσαμε σήμερα με τον κ. Υπουργό, ανταλλάξαμε απόψεις, προτάσεις και θα ηθελα να τον ευχαριστήσω γιατί αν προχωρήσουμε με αυτόν το στόχο το έργο μας θα γίνει πολύ καλύτερο» είπε. 

 

Η συνάντηση έγινε στο μέγαρο της Μονής Πετράκη.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ