Αρχιεπίσκοπος – Π.Ε.Θ: Κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων – Σε ένα μήνα εκ νέου συνάντηση

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο πρ. του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων κ. Ηρακλής Ρεράκης, ο γεν. Γραμματέας κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης και ο Ταμίας κ. Λέων Μπρανγκ.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε καλή πορεία με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως συζήτησαν «θέματα που έχουν αιχμές, που θέλουν συζήτηση, αλλά έχουμε και όρεξη όλοι μαζί να αγωνιστούμε να ξεπεραστούν οι διάφορες δυσκολίες. Ήταν μία συνάντηση ευχών, συνάντηση επικοινωνίας για τα διάφορα προβλήματα και αποφασίσαμε να ξαναβρεθούμε σε ένα μήνα, ώστε να εξετάσουμε καινούργιες καταστάσεις, καινούργια προβλήματα που έχουν σχέση και με τα σχολεία μας και με τις οικογένειές μας και με τη Δικαιοσύνη και με την πολιτεία και επομένως έχουμε μπροστά μας έναν μεγάλο αγώνα που θα προσπαθήσουμε με ειρήνη, με γαλήνιο τρόπο, να φέρουμε καλή ατμόσφαιρα στα παιδιά μας στα σχολεία».

Από την πλευρά του ο πρ. Της ΠΕθ κ. Ρεράκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση και υπογράμμισε πως «υπάρχουν αρκετά προβλήματα, αλλά με τη βοήθεια και συμβολή του Αρχιεπισκόπου νομίζω θα λυθούν και για το μάθημα των Θρησκευτικών όπου ο Μακαριώτατος ως γνωστόν ζητάει να έχει ορθόδοξο προσανατολισμό αναμένοντας και τις νέες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για αυτό, όπως είπε, ο Μακαριώτατος θα βρεθούμε στο τέλος του μήνα για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι».

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος ΜπόνηςΣ

TOP NEWS