Αρχιεπίσκοπος – Πρέσβης της Ουκρανία: Στο επίκεντρο η στήριξη των Ουκρανών προσφύγων- Προτεραιότητα τα παιδιά

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Στο πλευρό των Ουκρανών προσφύγων στέκεται η Εκκλησία της Ελλάδος από την πρώτη στιγμή αυτού του φοβερού πολέμου που ταλανίζει τη χώρα τους για 26 πλέον συνεχόμενες ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022,   με τον Πρέσβη της Ουκρανίας. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η  συνεργασία για τη βοήθεια και τη στήριξη των Ουκρανών προσφύγων.

Ο Αρχιεπίσκοπος ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση στην Ουκρανία και ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη για τις δομές και τις εγκαταστάσεις που μπορεί να διαθέσει η Εκκλησία, για να φιλοξενήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες και κυρίως τα ανήλικα παιδιά.

Ο κ. Σουτένκο ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την στήριξή του, καθώς και για την συνεισφορά της «Αποστολής», με την μέριμνα της οποίας έχει αρχίσει η προσφορά στους ανθρώπους που ήδη έχουν φτάσει στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ανέφεραν ότι σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς των δύο χωρών και με την Εκκλησία της Ελλάδος θα συνεχιστεί η προσπάθεια, ώστε να βρεθεί λύση για το ενδεχόμενο που θα έρθει ένα μεγάλο «κύμα» προσφύγων.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

αρχιεπίσκοπος

TOP NEWS