Αρχιεπίσκοπος προς εκπαιδευτικούς: Η Εκκλησία θα σταθεί για ακόμη μία φορά αρωγός στις άοκνες προσπάθειές σας

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Η Εκκλησία θα σταθεί για ακόμη μία φορά αρωγός στις άοκνες προσπάθειές σας ενισχύοντας το εκπαιδευτικό σας έργο, υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στο μήνυμά τους προς τους εκπαιδευτικούς με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. 

«Εκφράζω όχι απλώς την ευχή αλλά την σιγουριά πως το νέο σχολικό έτος θα είναι μεστό δημιουργικότητας, μάθησης και ψυχωφέλειας», τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο Αρχιεπίσκοπος.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου προς τους Εκπαιδευτικούς::

Το μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς
“Αγαπητοί/ές μου εκπαιδευτικοί,

Στο κατώφλι της νέας σχολικής χρονιάς συνηθίζεται να εκφράζονται ευχές για ευόδωση του πράγματι πολύτιμου έργου σας.

Μαζί με τις ειλικρινείς ευχές μου, θα ήθελα τούτη τη μέρα να μοιραστώ και μια σκέψη μαζί σας. Ο Απόστολος Φίλιππος συναντώντας κάποιον άρχοντα Αιθίοπα, που διάβαζε για τον Μεσσία, τον ρώτησε: «’Αραγε, κατανοείς αυτά που διαβάζεις;». Σκέπτομαι, λοιπόν, τον αγώνα σας και τις δυσκολίες του για να μεταμορφώσετε την απλή λήψη της πληροφορίας σε βαθιά κατανόηση όσων ωραίων και υψηλών έχει κατακτήσει, με τη χάρη του Θεού, η ανθρώπινη νόηση! Αληθινό κατόρθωμα! Χρειάζεται ψυχική δύναμη, προαίρεση -δηλαδή επιθυμία καρδιάς- υπομονή, πείσμα στις αντιξοότητες, ικανότητες.

Βέβαιος ότι διαθέτετε όλα τα ανωτέρω, θα τα προσφέρετε τώρα απλόχερα στους μαθητές και στις μαθήτριές σας, που επιθυμούν να γευθούν τους θησαυρούς κάθε επιστητού και να ανακαλύψουν αληθινό νόημα στη ζωή τους.

Ταυτόχρονα, με βαθιά ενσυναίσθηση θα αφουγκράζεστε τις ανησυχίες τους και με αστείρευτη ανθρωπιά θα τους ελαφρύνετε το ψυχικό φορτίο, μεταδίδοντας ελπίδα και καλλιεργώντας αρετές. Γι’ αυτό εκφράζω όχι απλώς την ευχή αλλά την σιγουριά πως το νέο σχολικό έτος θα είναι μεστό δημιουργικότητας, μάθησης και ψυχωφέλειας.

Η Εκκλησία μας θα σταθεί για άλλη μια φορά αρωγός στις άοκνες προσπάθειές σας. Προσευχόμενη αλλά και προσφέροντας πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, μαθητικών διαγωνισμών, επισκέψιμων χώρων, που έχουν δομηθεί κατάλληλα για να ενισχύσουν το εκπαιδευτικό σας έργο.

Συνάμα, σας καταθέτω εγκαρδίως το πατρικό ενδιαφέρον και την εν Χριστώ αγάπη μου, συνοδοιπόρος στην αξιοθαύμαστη πορεία σας. Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!
Με ειλικρινή εκτίμηση και ευχαριστίες”.

Φωτογραφία αρχείου: Intimenews

TOP NEWS