Αρχιεπίσκοπος σε Αιτωλίας Δαμασκηνό: Να αμβλύνεις τους τοπικισμούς και να αναδείξεις ενότητα

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Αρχιεπίσκοπος προς νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας Δαμασκηνο: Οφείλεις εκ της θέσεως να φροντίσεις τον λαό και να δείξεις το πραγματικό και αμέριστο ενδιαφέρον προς όλους- Να αμβλύνεις τους τοπικισμούς και να αναδείξεις ενότητα- Να καλλιεργήσεις με την βοήθεια του Θεού την κοινή προκοπή όλων με βάση την χριστιανική αγάπη και την αδελφοσύνη

Στην ενότητα της Μητρόπολης Αιτωλίας και στην άμβλυνση των όποιων τοπικισμών, έδωσε έμφαση κατά την ομιλία του προς το νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό.

Ο  Αρχιεπίσκοποςκ. Ιερώνυμος στην ομιλία του αναφέρθηκε, επίσης,  στην ιστορία της ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας τονίζοντας ότι έχει πλούσια ιστορία και πολιτισμό από την αρχαιότητα έως και σήμερα, ενώ σημειώνει ότι αρχαίοι ιστορικοί όπως ο Θουκυδίδης και ο Παυσανίας μας πληροφορούν για τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η περιοχή στην αρχαιότητα.

«Η Εκκλησία τον τελευταίο καιρό μερίμνησε ιδιαίτερα για αυτήν την μητρόπολη και θα συνεχίσει να μεριμνά» υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει: «Στην επαρχία υπάρχουν δύο σπουδαίες πόλεις. Το Μεσολόγγι που είναι συνὠνυμο του ηρωισμού και σύμβολο της αυτοθυσίας και το Αγρίνιο που είναι συνώνυμο της σύγχρονης ανάπτυξης της περιοχής».

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε προς το νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας: «Η ανάληψη αυτής της διακονίας από σένα που είσαι νέος, γεμάτος ενέργεια άνθρωπος, είναι μία πρόκληση για να δούμε αν ολα αυτα πού συζητάμε μπορούν να εφαρμοστούν και να αποδώσουν καρπούς. Ο λαός των περιοχών που καλείσαι να διαποιμάνεις διακρίνεται από ιδιαίτερο σεβασμό για την Εκκλησία», καταλήγοντας «Οφείλεις εκ της θέσεως να τον φροντίσεις και να δείξεις το πραγματικό και αμέριστο ενδιαφέρον προς όλους. Να αμβλύνεις τους τοπικισμούς και να αναδείξεις ενότητα. Να καλλιεργήσεις με την βοήθεια του Θεού την κοινή προκοπή όλων με βάση την χριστιανική αγάπη και την αδελφοσύνη».

Διαβάστε επίσης: Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS