Αρχιεπίσκοπος: Στα ιδρύματα της Εκκλησίας οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εικόνα Θεού

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Την Βασιλόπιτα στη Στέγη Κατακοίτων Γερόντων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη επισκέφθηκαν την Στέγη Κατακοίτων στο Λόφο Σκουζέ, για την κοπή της πίτας.

Τους υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Στέγης Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Ορφανουδάκης η υπεύθυνη της Στέγης, το προσωπικό, αλλά και οι συγγενείς των ανθρώπων που μένουν εκεί.

αρχιεπίσκοπος

Ο π. Φιλόθεος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο, τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του και αναφέρθηκε στη λειτουργία της Στέγης.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως υπάρχουν πολλά ιδρύματα στην Αρχιεπισκοπή, αλλά αυτό είναι από τα πιο δύσκολα, γι’ αυτό κάλεσε το προσωπικό να έχουν υπομονή και να φροντίζουν τους ηλικιωμένους, σαν να είναι οι γονείς τους ή δικοί τους άνθρωποι.

αρχιεπίσκοπος

Άλλωστε αυτή είναι και η διαφορά του εκκλησιαστικού ιδρύματος από τα υπόλοιπα. «Εμείς αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους σαν εικόνα Θεού» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

αρχιεπίσκοπος

Αναφέρθηκε, επίσης, στα Κέντρα της Αρχιεπισκοπής που είναι υπό κατασκευή και στην λειτουργία που θα έχουν και τόνισε πως είναι επιδίωξη να υπάρχουν μεγαλύτερα κέντρα, διότι τα μικρά των ενοριών δεν λύνουν το πρόβλημα.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος συνομίλησε με το προσωπικό και επισκέφθηκε τους ηλικιωμένους στα δωμάτια τους.

 

πηγή: ecclesia.gr
φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS