Αρχιεπίσκοπος: Στις κατασκηνώσεις υπάρχει συνεργασία και ο ένας στέκεται πλάι στον άλλο

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Στα οφέλη της κατασκήνωσης, καθώς και στις αξίες και αρχές που προσδίδει στα παιδιά αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής. 

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού με αφορμή την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου και ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά να περάσουν καλά, με υγεία, αγάπη, ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλο, σεβασμό στους ανθρώπους και στο περιβάλλον. Συμβούλευσε, ακόμη τα παιδιά να μεταδώσουν στην οικογένεια και στο περιβάλλον τον τρόπο ζωής στην κατασκήνωση, δηλαδή την συνεργασία και τον σεβασμό, ενώ επεσήμανε πως «τα κατασκηνωτικά χρόνια θα τα θυμάστε πάντοτε με νοσταλγία». Μίλησε, επίσης, για την φροντίδα και την μέριμνα των στελεχών της κατασκήνωσης και τα κάλεσε να εργαστούν με συνέπεια.

Παρέστησαν, ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης, ο υπεύθυνος της Κατασκήνωσης π. Ματθαίος Χάλαρης, στελέχη της Αρχιεπισκοπής, τα αγόρια Δημοτικού που συμμετέχουν στην πρώτη αυτή κατασκηνωτική περίοδο, κληρικοί, γονείς και παιδιά.

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

TOP NEWS