Αρχιεπίσκοπος- Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Οι εκκλησιαστικές δασικές εκτάσεις στο επίκεντρο της συνάντησης

  • Dogma
αγροτικής

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Οικονόμου επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

«Είχα την χαρά και τη μεγάλη τιμή να συναντήσω τον Αρχιεπίσκοπο. Είναι πάντα πολύτιμη η συζήτηση μαζί του. Ανταλλάξαμε απόψεις για τον τομέα που υπηρετώ. Οι γνώσεις του και οι κατευθύνσεις του ήταν εξαιρετικά χρήσιμες για το πώς μπορούμε να κάνουμε πολιτικές που θα βοηθούν τους ανθρώπους να βελτιώσουν την παραγωγή και τη δουλειά τους, ώστε να ενισχύσουν το εισόδημά τους και να παραμένουν στον κλάδο προσφέροντας στην κοινωνία προϊόντα που να επιστρέφουν μέρισμα και προστιθέμενη αξία προς όλους» ανέφερε ο κ. Οικονόμου και υπογράμμισε ότι «παράλληλα είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε θέματα που αφορούν ευρύτερα τη σχέση Εκκλησίας – Πολιτείας και διαπίστωσα για ακόμη μία φορά ότι στην κορυφή της πυραμίδας της Εκκλησίας της Ελλάδος βρίσκεται ένας άνθρωπος που είναι βαθιά ρεαλιστής και που κάθε σκέψη και στόχος είναι προς όφελος της πατρίδας, της Εκκλησίας και κυρίως των ανθρώπων. Αυτήν την πολύτιμη παρουσία του οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε όλοι μας προς την κατεύθυνση αυτή».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την επίσκεψη και την συζήτηση που είχαν τονίζοντας πως «όταν κάποιος προέρχεται από τον αγροτικό κόσμο και ασχολείται ακόμη ερασιτεχνικά με την γη έχει πάρα πολλά να κουβεντιάσει με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που ενδιαφέρεται πραγματικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, αλλά και για το μέλλον που έρχεται και τις προοπτικές που υπάρχουν». Σημείωσε ακόμη, ότι «δόθηκε αφορμή να θίξουμε τα προβλήματα και τις δυνατότητες που υπάρχουν αναφορικά με τις εκκλησιαστικές και δασικές εκτάσεις».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ευχαρίστησε «τον συντοπίτη μας Βουλευτή Φθιώτιδας και Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Οικονόμου, που θέλησε σήμερα να τον συνοδεύσω κατά την πρώτη εθιμοτυπική επίσκεψη του, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας μας και πνευματικό μου πατέρα». Σημείωσε, επίσης, ότι «ήταν μια συνάντηση χρήσιμη και ωφέλιμη, εποικοδομητική και γόνιμη για θέματα αρμοδιότητος του κ. Υπουργού, τα οποία απασχολούν τόσο την Εκκλησία μας εν γένει όσο και την κάθε Μητρόπολη χωριστά». Ευχαρίστησε, ακόμη, «ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο μας, τον Πνευματικό μας Ηγέτη, κ. Ιερώνυμο, για τον χρόνο που διέθεσε, για τις σοφές σκέψεις του, για τις πολύτιμες συμβουλές του, αλλά και για την συγκινητική του αγάπη προς την Φθιώτιδα και τα τέκνα της».

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS