Αρχιερατική αγρυπνία για την εορτή του Αποστόλου Ανδρέου

  • Dogma
αγρυπνία

Αρχιερατική αγρυπνία για την εορτή του Αποστόλου Ανδρέου χοροστατούντος του Ποιμενάρχη Φθιώτιδος Συμεών, στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ.

Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία για τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, τέλεσε χθες το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία, κατά την οποία έψαλλε χορός καθηγητών και οι μαθητών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» υπό τον εορτάζοντα Διευθυντή Δρ. Ανδρέα Ιωακείμ, οι οποίοι και εκύκλωσαν με αγάπη, σεβασμό και ευχές τον διδάσκαλό τους.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι κληρικοί και λαϊκοί υπάλληλοι της Κεντρικής Διοικήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, καθηγητές, μαθητές και συνεργάτες του Ωδείου και λοιποί πιστοί.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Απόστολο Ανδρέα και επικεντρώθηκε στην σωτήρια φράση του, όπως αυτή αποτυπώνει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης: «εὑρήκαμεν τὸν Μεσσίαν»:

«Μπορούμε και εμείς να πούμε στον εαυτό μας, στους ανθρώπους όλης της οικουμένης μέσα από τον δημόσιο διάλογο που πλέον είναι εφικτός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να πούμε το: «ἔρχου καὶ ἴδε»; Να προσκαλέσουμε τους ανθρώπους να δουν την καρδιά μας, την ζωή μας, εμάς τους ίδιους και μέσα από εμάς να γνωρίσουν τον Χριστό; Οι Απόστολοι τους προσκαλούσαν όλους: «ἔρχεσθε καὶ ἴδετε».

Και μία ακόμη συγκλονιστική αλήθεια ακούσαμε στο συναξάρι, στο Κοντάκιο και στον Οίκο: «  Εὑρήκαμεν δεῦτε τὸν ποθούμενον». Ποιος είναι για εμάς ο ποθούμενος; Να αναρωτηθούμε με ειλικρίνεια μέσα μας, τι είναι τελικά αυτό που ποθούμε στη ζωή μας.

Εύχομαι ολόψυχα και ολοκάρδια να μπει στην καρδιά μας ο πραγματικά ποθούμενος, που είναι ο Χριστός. Να ποθήσουμε τον Χριστό και να αξιωθούμε να πούμε ότι «εὑρήκαμεν τὸν Μεσσίαν» και να μην μείνουμε μόνο με τους κόπους και τα βάσανα αυτής της ζωής.

Αγαπημένε μας συνεργάτη και συνοδοιπόρε Ανδρέα, εύχομαι πατρικά να αξιωθείς όλα αυτά τα χαρίσματα με τα οποία σε προίκισε ο Θεός, να μην γίνουν είδωλα που θα σου στερήσουν τον Μεσσία. Να βρεις τον ποθούμενο Χριστό στην ζωή σου και στην διακονία σου και Αυτόν να δείχνεις στην ευλογημένη οικογένειά σου και στους μαθητές σου».

TOP NEWS