Αρχιερατική Χοροστασία στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

  • Dogma
φθιώτιδος

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστάτησε και ωμίλησε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος ωμίλησε αναλύοντας το θαύμα της αναστάσεως του υιού της χήρας της Ναΐν, το οποίο επιτέλεσε ο Κύριος και αναφέρθηκε στα διαχρονικά και πάντοτε επίκαιρα μηνύματα που εκπηγάζουν από το Ιερό Ευαγγέλιο:

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ο μεγαλύτερος φόβος του ανθρώπου αγαπητοί μου αδελφοί, είναι ο θάνατος. Ο Κύριος, είναι ο Θεός της ζωής και του θανάτου, είναι ο νικητής του θανάτου και πριν από την δική του Ανάσταση , ανέστησε την κόρη του Ιάειρου, τον μονογενή  υιό της χήρας από την πόλη Ναΐν και τον φίλο του Λάζαρο. Η Ανάσταση του Χριστού  είναι το κέντρο της πίστεως μας.

Όσοι βιώνουμε τις εμπειρίες της Εκκλησίας μας έχουμε την ελπίδα της Αναστάσεως. Σκέφτεστε πως αισθάνεστε  ο κόσμος που ζει μακράν από την Εκκλησία και την Λειτουργία της Κυριακής σε πόσο σκοτάδι ζει και σε τι απελπισία; Δεν τους ακουμπάει η πνοή της Αναστάσεως. Δεν πρέπει αδελφοί μου να απελπιζόμαστε αλλά να έχουμε πίστη εις την Ανάσταση του Χριστού.

Βλέπουμε σήμερα και στην Πατρίδα μας διάφορα περίεργα  νομοσχέδια που ψηφίζονται στη Βουλή και διερωτώμεθα: τι λέγει ο λαός; Πως δέχεται ο κόσμος την διδαχή του Κυρίου, πως δέχεται την διδασκαλία του Ευαγγελίου; Ότι ήταν τότε, το ίδιο συμβαίνει και σήμερα και δυστυχώς συνεχίζεται. Φόβος κατέλαβε πάντας. Αντί να χαρούν που αναστήθηκε ένα παλικάρι, φοβούνται και εξαφανίζονται. Δεν έχουν τον φόβο δηλαδή  το δέος, αλλά τον πανικό.

Δεν βλέπετε και σήμερα τον λαό της Ελλάδος; Ποιος ασχολείται  με τα παράνομα και τα αντιευαγγελικά νομοσχέδια; Για τα πνευματικά δεν ακούμε καμία αντίδραση από τον λαό.

Όμως όταν κανείς έχει πίστη εις την δύναμη του Χριστού και εις την Ανάσταση δεν έχει φόβο αλλά χαίρει.

Βλέπετε αδελφοί μου ότι το Ευαγγέλιο έχει πάντοτε επίκαιρα μηνύματα.

Δυστυχώς έχουμε το σώμα πολλών βουλευτών που νομιμοποιούν την αμαρτία και ξέρετε τι θα ακολουθήσει; Καταστροφή.

Το ερώτημα είναι θα μας πιάσει φόβος ή θα έχουμε την δύναμη να ομολογήσουμε το Χριστό;»

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής ανέγνωσε από άμβωνος την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ., η οποία  αναφέρεται στην ψήφιση του νομοσχεδίου περί  της νομικής αναγνωρίσεως  της ταυτότητας φύλου, προς μεγάλη ευχαρίστηση των παρισταμένων πιστών αλλά και όσων παρακολοθούσαν την Θεία Λειτουργία μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού Star Κεντρικής Ελλάδος και μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 fm). Η απόφαση αυτή της Ιεραρχίας ανεγνώσθη σήμερα αντί κηρύγματος σε όλους τους Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως μας.

img_0011_85 img_0025_62 img_0001_116

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ