Αρχιερατική Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Έξω Μουλιανών Σητείας

  • Dogma
λειτουργία

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, ΙΓ´Λουκά, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προέστη της Θείας Λειτουργίας στον περικαλλή Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ενορία Έξω Μουλιανών Σητείας.

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και στη συνομιλία που είχε ο πλούσιος νέος με τον Χριστό. «Ο νεαρός είχε φυλάξει όλες τις εντολές του μωσαϊκού νόμου με απόλυτη ακρίβεια και ευλάβεια. Του έμενε μόνο ένα πράγμα. Να πουλήσει τα υπάρχοντά του και να ακολουθήσει τον Χριστό.

Και έφυγε περίλυπος γιατί δεν μπορούσε να αποκολληθεί από τα γήινα, από ό,τι τόν κρατούσε δεμένο και δεσμευμένο στη γη, από την περιουσία και τα χρήματα εν προκειμένῳ. Η καρδιά του ήταν δοσμένη αλλού. Ο μεγάλος, όμως, ανατόμος της ανθρώπινης ψυχής μας Κύριος Ιησούς Χριστός, θέλει ολοκληρωτικό δόσιμο και αφοσίωση.

Έχει απόλυτη απαίτηση από όλους, χωρίς συμβιβασμούς, και όχι επιλεκτική τήρηση των εντολών του. Και είναι εδώ, ενηνθρώπησε για να μας βοηθήσει να αποκολληθούμε από τον επίγειο θησαυρισμό. Αυτό που στα μάτια μας φαντάζει δύσκολο, Εκείνος το διευκολύνει με τη χάρη Του, αφού τα αδύνατα στους ανθρώπους είναι δυνατά στον Θεό, κατέληξε ο Σεβ.».

Πριν την Απόλυση, κατά την τάξη, χειροθέτησε σε Εκκλησιάρχισσα την κ. Μαρία Ασπροκουτελάκη, και τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Ιωάννου Μαραβελάκη, Γεωργίου Δροσόπουλου και Γεωργίας Χαιρετάκη (σαρανταήμερα) και Ιωάννη Μαρκογιαννάκη και Νικολάου Περάκη (συναπαντήματα).

Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο συνταξ. Εφημέριος της Ενορίας πρωτ. Γεώργιος Τσικαλάκης και ο Διάκονος Τίτος Ματαλλιωτάκης, ενώ εκκλησιάστηκαν αρκετοί πιστοί τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

TOP NEWS