Αρχιερατική Λειτουργία στον Ι.Ν Αγ. Δημητρίου Λαμίας (Φωτό – Video)

  • Dogma
δημητρίου

Στον Ιστορικό και Μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του  Αγίου Δημητρίου Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος, αναλύσας την ακουσθείσα Ευαγγελική περικοπή,  αρχικά εκάλεσε τους πιστούς να ακούν μετά προσοχής και πίστεως τον Λόγο του Κυρίου διότι είναι σωστικός. «Ενηνθρώπησε ο Κύριος  για να μεταφέρει την αλήθεια του πατρός στο κόσμο», ετόνισε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας και ακολούθως στάθηκε στον χρυσό κανόνα της συμπεριφοράς που είναι: «ότι θέλετε να σας κάνουν οι άλλοι αυτό να κάνετε και εσείς σε αυτούς».

Αγαθοποιείται εκείνους που σας μισούν και δανείζεται χρήματα σε αυτούς που δεν θα σας τα επιστρέψουν και αν αυτό κάνετε θα γίνεται υιοί του Υψίστου.

Στο τέλος του κηρύγματος ο Ποιμενάρχης μας εκάλεσε τους Ενορίτες να μετάσχουν ενεργά στην νέα πνευματική περίοδο που ξεκινά και να στελεχώσουν τις δράσεις της Ενορίας τους. Έκλεισε δε το κήρυγμά του με τη φράση: «Γίνεσθε οὖν οἰκτίρμονες, καθὼς καὶ ὁ πατὴρ ὑμῶν οἰκτίρμων ἐστί»,  τονίσας ότι επειδή η κοινωνία μας έχει αναστατωθεί εμείς για να έχουμε ειρήνη και ευτυχία στην ψυχή μας, ως χριστιανοί  θα πρέπει να  εφαρμόζουμε τους Λόγους του Κυρίου,οι οποίοι είναι αντίθετοι μ’ εκείνους του κόσμου.

Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας , με αισθήματα υικής και ειλικρινούς αγάπης, ο νέος Προϊστάμενος του Ναού π. Δημήτριος Ατματζίδης, Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας, προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του στο Ναό αναφερθείς δι’ ολίγον  στον σωτήριο  ρόλο της Ενορίας μέσα στην κοινωνία και στην αναγκαιότητα μετοχής του ποιμνίου στο πνευματικό και ποιμαντικό έργο καθώς και στην ιερότητα του ρόλου του ποιμένος ως αρχή της Ενορίας.

Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας αντιφώνησε τον λόγο του π. Δημητρίου και του ευχήθηκε καλή δύναμη εις τα νέα του Εφημεριακά καθήκοντα.  Εδόξασε  δε το όνομα του  Θεού που στις μέρες μας υπάρχουν νέοι κατηρτισμένοι ιερείς με αγάπη προς τον Θεό και την Εκκλησία  και προέτρεψε τους πιστούς να πλαισιώσουν έργο της Ενορίας.

Ακολούθως εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου παρετέθη  πλούσιο κέρασμα στο παρακείμενο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.

Στην Αρχιερατική Θεία  Λειτουργία  παρέστησαν:  ο πρώην Διοικητής του ΚΕΥΠ και νυν Διευθυντής Γ’ Κλάδου της ΑΣΔΥΣ Ταξίαρχος Δημήτριος Φακάκης καθώς και πολλοί πιστοί από την Ενορία .

δημητρίου

Φωτό imfth & Δημήτριος Ανάγνου

TOP NEWS