Αρχιερατική Λειτουργία στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου – Αναλήψεως

  • Dogma
λειτουργία

Αυτό που έχουμε ανάγκη σήμερα, είναι να διδαχθούμε τον Λόγο του Θεού, ο οποίος έχει δύναμη ζωής και μέσα από αυτόν, αν τον αποδεχθούμε πραγματικά, μπορούμε να αλλάξουμε και να γίνουμε άνθρωποι με αληθινό περιεχόμενο, πλημμυρισμένοι από τις χάρες και τις ευλογίες του Κυρίου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, της οποίας προεξήρχε εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και Ιωάννου του Θεολόγου της περιοχής της Αναλήψεως Λαγκαδά, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ε.έ.

«Η ζωή μας είναι γεμάτη από τις Ευλογίες του Θεού, αλλά ζωή χωρίς αγάπη στην καρδιά των ανθρώπων, δεν είναι η πραγματική ζωή των Χριστιανών», σημείωσε σε άλλο κομμάτι του λόγου ο Σεβασμιώτατος για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «Όπου υπάρχει ο διάβολος, εκεί υπάρχει και διαστροφή της αλήθειας. Ο Ιησούς, ήρθε να μας ελευθερώσει από τα δεσμά της αμαρτίας και του θανάτου, και παρόλο τις δικές μας αδυναμίες, Εκείνος μας αγκαλιάζει και μας δίνει συνεχώς την ευκαιρία μέσα από την Μετάνοια, να είμαστε ελεύθεροι και να γευόμαστε τους καρπούς της Χάρης Του, που πηγάζουν από το Άγιο Πνεύμα».

Κάνοντας εν συνεχεία αναφορά στο πρόσωπο του Αγίου Δημήτριου, η μνήμη του οποίου τιμάται όλος ιδιαιτέρως στην επαρχία μας, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά σημείωσε ότι «ο Άγιος με την ζωή του, δεσπόζει και αποτελεί σημείο αναφοράς όλων των Μαρτύρων, έχοντας ο ίδιος Χριστομίμητον Μαρτύριον. Η Εκκλησία είναι μία Κιβωτός Σωτηρίας και τα παραδείγματα των Αγίων μας δείχνουν ένα διαφορετικό δρόμο, ο οποίος είναι ο δρόμος της Αγάπης, της Μετάνοιας και της Ομολογίας της Πίστεως, σ’ αυτόν τον δρόμο μας καλεί και ο Μεγαλομάρτυρας του Χριστού να πορευθούμε και να ζούμε συνεχώς με ευσέβεια και σεμνότητα».

Για φωτογραφίες πατήστε πάνω.

TOP NEWS